Απαγόρευση κυκλοφορίας σε γκρι ζώνες: Η μόνη περίπτωση που με SMS επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός εργασίας και λόγο υγείας

φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Από τις 21.00 έως τις 5.00 το πρωί επιτρέπεται η μετακίνηση αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, για λόγους υγείας. Αυτό ισχύει κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Υπάρχει όμως και ακόμη μία περίπτωση που επιτρέπεται η έξοδος απο τις οικίες των πολιτών εκείνες τις ώρες αλλά με αποστολή SMS στο 13033 και την αποστολή του κωδικού 6.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις νέες διευκρινίσεις των μέτρων που έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς και που αφορούν τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις δύο γκρί ζώνες, Θεσσαλονίκη και Σέρρες επιτρέπεται η έξοδος από την οικία και η κίνηση με κατοικίδιο ζώο πάντα με τη σχετική βεβαίωση μετά από την αποστολή sms στο 13033.

Έτσι όσοι πολίτες έχουν κατοικίδια μπορούν να τα βγάλουν βόλτα ακόμη και τις ώρες της απαγόρευσης στέλνοντας όμως το σχετικό SMS.

«Από τις 21.00 έως τις 5.00 το πρωί επιτρέπεται η μετακίνηση αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, για λόγους υγείας ή για λόγους που αφορούν σε κίνηση με κατοικίδιο ζώο πάντα με τη σχετική βεβαίωση μετά από την αποστολή sms αντίστοιχα.» ανέφερε στην σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊου και την εξειδίκευση των μέτρων σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Διευκρίνισε επίσης ότι το SMS με κωδικό 6 αποστέλλεται για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι μέτρου και για μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.

Οι 6 κωδικοί του SMS στο 13033 προβλέπουν:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

-SMS με κωδικό 1 αποστέλλεται για μετακίνηση για λόγους υγείας όπως μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

- SMS με κωδικό 2 αποστέλλεται για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης.

- SMS με κωδικό 3 αποστέλλεται για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες μετά τον καθορισμό ραντεβού για τον οποίο ο πολίτης ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς . Σε περίπτωση ελέγχου ο πολίτης πρέπει να επιδείξει και την ανώτερο ενημέρωση αλλά και για μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

- SMS με κωδικό 4 αποστέλλεται για μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, για μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη καθώς και για συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.

- SMS με κωδικό 5 αποστέλλεται για μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα πάντα με τις κείμενες διατάξεις.

- SMS με κωδικό 6 αποστέλλεται για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης

της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι μέτρου και για μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.



via Ειδησεις https://ift.tt/38966sw

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη