Xάικο Μάας προς Τουρκία: Οι κυρώσεις παραμένουν στην ατζέντα της ΕΕ

Xάικο Μάας προς Τουρκία: Οι κυρώσεις παραμένουν στην ατζέντα της ΕΕ

Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, λίγο πριν την τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας  ενημερώνει τους ομολόγους του για τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην περιοχή.   «Εξαρτάται από την Τουρκία ποια απόφαση θα ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, εκτιμώντας ότι αν ως τον Δεκέμβριο υπάρξουν μόνο νέες προκλήσεις, όπως η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κατεχόμενη Κύπρο, τότε η συζήτηση θα είναι δύσκολη.


via Ειδησεις https://ift.tt/35IHgOA
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη