Μπούγας: Το 2021 θα δημιουργηθεί άξονας που θα συνδέει τις Θερμοπύλες την Ιτέα και το Αντίρριο με την Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης και τον Ε65 με την Ιόνια Οδό

Για Προϋπολογισμό υπέρβασης μιας πρωτόγνωρης και πολυεπίπεδης κρίσης, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μπούγας δίνοντας έμφαση στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται για το 2021 στον χώρο της Δικαιοσύνης αλλά και στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης σε αναπτυξιακά έργα στην Περιφέρεια.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως η Δικαιοσύνη είναι κρίσιμος παράγοντας για την οικονομία και η μεγάλη της παθογένεια είναι η καθυστέρηση στην απονομή της. Το 2021, είπε η κυβέρνηση θα προχωρήσει δυναμικά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπως το πλαίσιο για τη δημιουργία του «ηλεκτρονικού φακέλου δικογραφίας» που θα σηματοδοτεί στη μετάβαση στην ηλεκτρονική εποχή. Επίσης, πρόσθεσε ότι το 2021 τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ηλεκτρονική διενέργεια περισσότερων διαδικαστικών πράξεων.

Αναφορικά με τα περιφερειακά έργα τόνισε πως οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε αναπτυξιακά έργα. Χαρακτηριστικά, ανέφερε τη δημιουργία του άξονα που θα συνδέει τις Θερμοπύλες την Ιτέα και το Αντίρριο με την Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης και τον Ε65 με την Ιόνια Οδό. Ένας συνδετικός άξονας, όπως σημείωσε ο βουλευτής, που θα δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης για την Κεντρική Στερεά και τη Β. Πελοπόννησο και περιλαμβάνεται στην έκθεση Πισσαρίδη.

Το δεύτερο έργο στο οποίο έδωσε έμφαση, ο κ. Μπούγας είναι η κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού της λίμνης του Μόρνου για τη συγκέντρωση και ασφαλή διάθεση των λυμάτων στους οικισμούς γύρω από την λίμνη και του καταστήματος κράτησης Μαλανδρίνου.

www.naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη