Γιάννης Σαρακιώτης προς Υπουργείο Υγείας: 253.700 δείγματα από τεστ κορονοϊού “υπό διερεύνηση”. Πώς καταγράφετε τα στοιχεία, κ. Υπουργέ;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης, αναφορικά με τα «θολά σημεία» στον τρόπο καταγραφής των στοιχείων των δειγμάτων από τους διαγνωστικούς ελέγχους κορονοϊού. Στο πλαίσιο της ερώτησης, η οποία προσυπογράφηκε από ακόμη 40 Βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλείται το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει διευκρινίσεις για 253.700 δείγματα «υπό διερεύνηση», που εμφανίζονται στο σχετικό μητρώο της ΗΔΙΚΑ.

Όπως υπενθυμίζει ο κ. Σαρακιώτης, ως προμετωπίδα της αντιμετώπισης της πανδημίας τέθηκε εξ αρχής η διενέργεια των περισσοτέρων δυνατών διαγνωστικών ελέγχων. Διεθνείς οργανισμοί, όπως ο Π.Ο.Υ., αλλά και Έλληνες εξειδικευμένοι επιστήμονες κάλεσαν την Κυβέρνηση εξ αρχής να λειτουργήσει με το συγκεκριμένο γνώμονα των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Δυστυχώς, ούτε οι εκκλήσεις τους εισακούστηκαν, ούτε οι προειδοποιήσεις για το επερχόμενο «δεύτερο κύμα πανδημίας». Έτσι, έχουμε φθάσει σε μια αβέβαιη και μη ορθά οργανωμένη κατάσταση, κατά την οποία οι εποπτικοί φορείς αδυνατούν να συντονιστούν υπό το αρμόδιο Υπουργείο.

Για τους ως άνω λόγους, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην κοινοβουλευτική ερώτησή τους καλούν τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει:

1.            Μέχρι την αποστολή του υπ’ αριθ. πρωτ. ΚΠ 22527/2020 – 23/10/2020 εγγράφου προς τα Εργαστήρια COVID-19 ΗΔΙΚΑ, ποιος ήταν ο τρόπος καταγραφής των στοιχείων των δειγμάτων που εξετάζονται για τον ιό SARS-CoV-2 και της καταγραφής των στοιχείων των σχετικών αποτελεσμάτων;

2.            Σύμφωνα με τα από 03/12/2020 επίσημα στοιχεία του σχετικού μητρώου της ΗΔΙΚΑ ο αριθμός των θετικών δειγμάτων είναι 129.011, των αρνητικών 643.776 και των προς διερεύνηση δειγμάτων είναι 253.700. Τι σημαίνει η ύπαρξη του όρου «υπό διερεύνηση δειγμάτων»; Πώς αιτιολογεί η Κυβέρνηση την ύπαρξη των 253.700 δειγμάτων, για ποιο λόγο συσσωρεύθηκαν και τι προτίθεται να πράξει για αυτό;

Παράλληλα, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αιτήθηκαν την κατάθεση των εγγράφων, που διακινήθηκαν από τις εποπτευόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και τα οποία σχετίζονται με το ερώτημα περί καταγραφής των στοιχείων των δειγμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη