Ο δήμαρχος Λαμιέων ζήτησε αναβολή των αγώνων του ΠΑΣ Λαμία για 2 εβδομάδες λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού


Τα κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα της Λαμίας έφεραν ανησυχία στις Αρχές της στερεοελλαδίτικης πρωτεύουσας, αφού το Σάββατο (19/12) ανιχνεύθηκαν εννέα ποδοσφαιριστές της ομάδας θετικοί στην Covid-19, με αποτέλεσμα η Σούπερ Λίγκα να αναβάλλει τον προγραμματισμένο αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι (20/12).

Ως εκ τούτου ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ζήτησε από την ΕΠΟ και κάθε αρμόδια θεσμική Αρχή την αναβολή των συναντήσεων του συλλόγου για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε, Ως γνωστόν ένας μεγάλος αριθμός παικτών της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας "ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964", έχουν χαρακτηριστεί ως θετικά κρούσματα COVID 19 και μάλιστα ένας εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με βαριά συμπτώματα.

Επίσης, περιήλθε σε γνώση μας, ότι εκτός των διαγνωσθέντων κρουσμάτων και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές αλλά και λοιποί παράγοντες της εν λόγω ομάδας, αποτελούν τις επαφές των διαγνωσθέντων θετικών κρουσμάτων.

Κύριε Πρόεδρε,

Οι σχετικές οδηγίες του "ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ" [ΕΟΔΥ] που έχουν βασιστεί στις πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων – ECDC (10ος 2020) για τη στρατηγική λήξης καραντίνας και απομόνωσης στενών επαφών & κρουσμάτων covid 19 είναι σαφείς και ορίζουν επακριβώς ότι "…. Ως καραντίνα ορίζουμε τη διαδικασία κοινωνικής απομόνωσης με ταυτόχρονο περιορισμό των μετακινήσεων πολιτών οι οποίοι πιθανά έχουν εκτεθεί στον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 αλλά προς το παρόν παραμένουν υγιείς και δεν εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.

Με βάση τη γνωστή περίοδο επώασης 1-14 ημερών, συνιστάται καραντίνα διάρκειας 14 ημερών για τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19. Τα άτομα που τίθενται σε καραντίνα αποτελούν στενές επαφές (όπως αυτή ορίζεται με τα επικαιροποιημένα κριτήρια του ΕΟΔΥ) επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID19 και η επαφή τους με το κρούσμα εντοπίζεται μέχρι και δύο 24ωρα πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του ή τη διάγνωσή του με εργαστηριακό έλεγχο. Η καραντίνα είναι υποχρεωτική και οι πολίτες οφείλουν να παραμείνουν σπίτι ή σε άλλο χώρο τον οποίο θα υποδείξουν ως χώρο καραντίνας, μόνοι τους, για διάστημα τουλάχιστον 14 ημερών από την τελευταία τους επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η ολοκλήρωση του διαστήματος της καραντίνας είναι επιτακτική και δεν διακόπτεται για κανένα λόγο όπως για παράδειγμα σε περίπτωση προσκόμισης αρνητικού τεστ για τον νέο κορωνοϊό. Ο λόγος είναι διότι ο χρόνος επώασης της νόσου είναι 1-14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το κρούσμα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει πιθανότητα οποιαδήποτε στιγμή το άτομο που έχει μολυνθεί να εμφανίσει συμπτώματα της νόσου και να μεταδώσει τον ιό σε άλλους ανθρώπους που θα βρίσκονται γύρω του….".

Είναι προφανές ότι οι ανωτέρω οδηγίες και τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα, θα πρέπει να ακολουθηθούν απαρέγκλιτα από όλους και κυρίως από ποδοσφαιριστές που λόγω της συμμετοχής της ομάδας τους στο πρωτάθλημα, είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται τόσο εντός των ορίων του Δήμου μας, όσο και εκτός αυτού.

Επομένως και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, η οποιαδήποτε σκέψη και απόφαση για συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας "ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964" στο πρωτάθλημα της superleague, πράγμα που συνεπάγεται μη τήρηση των άνω οδηγιών και πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των δημοτών και των κατοίκων του Δήμου μας [για τη προστασία των οποίων έχουν θεσπιστεί οι παραπάνω οδηγίες και πρωτόκολλα] και μάλιστα στην "ευαίσθητη" περίοδο των Χριστουγέννων που αναπόφευκτα παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε, για λόγους που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία και στην πόλη της Λαμίας, να αναβληθούν οι υποχρεώσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας "ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964" στο πρωτάθλημα της superleague, για τις δεκατέσσερις [14] ημέρες, που πρέπει να ισχύσει η καραντίνα των ποδοσφαιριστών και παραγόντων της ομάδας, για να μπορούν στη συνέχεια να επανέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Κάθε αντίθετη απόφαση, υποθηκεύει τη δημόσια υγεία στην πόλη μας».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη