Επίδομα 400 ευρώ ΟΑΕΔ: Τέλος χρόνου για την αίτηση στο gov.gr

Επίδομα 400 ευρώ ΟΑΕΔ: Τέλος χρόνου για την αίτηση στο gov.gr

Τέλος χρόνου σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, στις 23:59, για την προθεσμία που έχουν οι δικαιούχοι να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ πρέπει να μπουν σε αυτή τη διεύθυνση https://ift.tt/2VUjKsW και με τους κωδικούς τους να καταχωρίσουν το IBAN τους.

Ειδικότερα, η διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

οαεδ gov.gr

ΟΑΕΔ: Ποίοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου – δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας – κατά το διάστημα από την 1η Μαρτίου έως και την 25η Νοεμβρίου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.via Ειδήσεις https://ift.tt/3oYhEUB
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.