Φλώρινα: Νεκρός 59χρονος νοσηλευτής από κορονοϊό

eurokinissi

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, έχασε τη ζωή του ο 59χρονος, ενώ εργαζόταν στην πρώτη γραμμή ως νοσηλευτής στο νοσοκομείο της Φλώρινας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, αρρώστησε από κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο που εργαζόνταν. Στις 29 Νοεμβρίου επιβαρύνθηκε η υγεία του και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διασωληνωθεί καθώς το νοσοκομείο Φλώρινας δεν διαθέτει ΜΕΘ, όπως μεταδίδεται από το voria.gr.

O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει πως πρόκειται για τον 15ο υγειονομικό που χάνει τη ζωή του ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 13. Χθες 62χρονος γιατρός του Νοσοκομειου Διδυμοτείχου διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

«Δυστυχώς ο τραγικός κατάλογος με τους υγειονομικούς που χάνουν τη ζωή τους δεν έχει τελειωμό. Μετράμε ήδη 15 νεκρούς», αναφέρει εκφράζοντας συλλυπητήρια στους οικείους του 59χρονου.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να ενταχθεί το επάγγελμα στα βαρέα και ανθυγιεινά και να ψηφιστεί νόμος που να χαρακτηρίζει τον θάνατο υγειονομικών ως εργατικό ατύχημα.

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Βάζουμε κάθε ημέρα το κεφάλι μας στον ντορβά και το μόνο που εισπράτουμε από τη πολιτεία είναι λόγια συμπάθειας και χειροκροτήματα. Δεν ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη ένα συλλυπητήρια για τους μαχητές της υγείας. Δεν βλέπουμε καμία πρωτοβουλία για την ψήφιση νόμου που θα χαρακτηρίζει τον θάνατο των συναδέλφων ως εργατικό ατύχημα. Οι οικογένειες των θανόντων είναι σε απόγνωση. Καμία πρόβλεψη για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για μονιμοποίηση των εκτάκτων, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων. Τι άλλο πρέπει να πάθουμε για να συγκινηθεί η πολιτεία;», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2KqhmY8
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη