Κορονοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές που βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό

INTIME

Με ιδιαίτερη ανησυχία αντιμετωπίζει η επιτροπή ειδικών την πανδημία του κορονοϊού. Υπάρχουν 11 περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες παραμένουν στο σε συναγερμό. Ποιες είναι και τι επισημαίνουν οι ειδικοί. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εκτός από την  Δυτική Αττική και την Κοζάνη, περιοχές που παραμένουν σε αυστηρό lockdown, μια σειρά από περιφέρειες, δήμους και περιοχές δεν έχουν ανακάμψει ακόμα από το «πέρασμα» του κορονοϊού. 

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Οι 11 περιοχές είναι οι εξής:

Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Δήμος Περιστερίου
Δήμος Ιλίου και Αχαρνών
Περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής
Κάλυμνος
Δήμος Ασπροπύργου
Δήμος Ελευσίνας
Κοζάνη
Δήμος Εορδαίας
Δήμος Βοΐου

Παράταση του lockdown σε πέντε περιοχές

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε παράταση του σκληρού lockdown σε πέντε περιοχές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Κοζάνη, την Εορδαία και στον Δήμο Βοΐου παρατείνεται η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Όπως σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, το δεύτερο κύμα μας έδειξε πόσο εύκολα γεμίζουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ, όταν, αντίθετα, η μείωση έρχεται με εξαιρετικά επώδυνους βραδείς ρυθμούς.

Αναφερόμενη στα νέα κρούσματα κορoνοϊού, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως η διάμεση ηλικία τους είναι τα 48 έτη, ενώ 1 στους 4 είναι άνω των 65 ετών. Αυτό καταδεικνύει πως το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται. Επίσης, ευαίσθητες είναι οι ισορροπίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Αυξημένα και πάλι τα κρούσματα κορoνοϊού στη χώρα

Την Τετάρτη 29/12, ημέρα που τα τεστ κορoνοϊού αυξήθηκαν σημαντικά (πάνω από 30.000), παρατηρήθηκε και πάλι τετραψήφιος αριθμός νέων μολύνσεων σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, η Αττική κατέγραψε 327 νέα κρούσματα και η Θεσσαλονίκη 197.

Στην Αττική σημειώνεται μείωση 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και 30% στη Θεσσαλονίκη, ενώ το RT στην Αττική είναι στο 0,8 και στη Θεσσαλονίκη στο 0,6, σημείωσε νωρίτερα, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Το Σύστημα Υγείας αποσυμφορείται πολύ πιο αργά από ό,τι πιέστηκε. Οσα κερδίζουμε με κόπο πρέπει να τα διατηρήσουμε. Υπάρχει κόπωση, είναι κατανοητό, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να χαλαρώσουμε», επανέλαβε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pERtmx
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη