Γκάγκα: «Καμπανάκι» για έξαρση κρουσμάτων, να μην αλλάζουμε παρέες στα ρεβεγιόν

eurokinissi

Η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», σήμανε «καμπανάκι» για πιθανή έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, εν όψει των Χριστουγέννων και των ρεβεγιόν

Ενώ επιστήμονες και κυβέρνηση εξετάζουν νέα περιοριστικά μέτρα για τις γιορτές, υποστήριξε ότι τα περιστατικά στα νοσοκομεία παραμένουν αρκετά και όσοι είναι στις ΜΕΘ παραμένουν εκεί έως και πέντε εβδομάδες. «Αυτό σημαίνει πως δεν αναμένεται να μειωθούν άμεσα τα νούμερα νοσηλευομένων στις ΜΕΘ».

Παράλληλα, η Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρείται στη Δυτική Αττική, εκτιμώντας ότι οι γιατροί των νοσοκομείων ίσως δουν περισσότερες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό από αυτές τις περιοχές, γύρω στα Χριστούγεννα.

Επιπλέον, σημείωσε ότι στη χώρα καταγράφονται λιγότερα νέα κρούσματα την τρέχουσα εβδομάδα, όμως αυτή είναι μια τάση που θα αργήσει να γίνει αισθητή στα νοσοκομεία. «Είναι χαρακτηριστικό ότι στο «Σωτηρία» τα κρούσματα είναι σήμερα σημαντικά αυξημένα συγκριτικά με τα μέσα Νοεμβρίου»

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «την περίοδο των εορτών θα πρέπει οι πολίτες να κρατήσουν τις επαφές χωρίς μάσκα στο ελάχιστο. Ειδικά για τα ρεβεγιόν, καλό είναι να γιορτάσουμε στα σπίτια μας με τους ίδιους ανθρώπους όλες τις γιορτινές ημέρες, αποφεύγοντας να αλλάζουμε παρέες».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3nteSXk
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη