Πέτσας: Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουμε με τον κορονοϊό

intime

 «Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορονοϊού» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και διευκρίνισε ότι τόσο την Πρωτοχρονιά όσο και τα Θεοφάνεια θα έχουμε τα ίδια μέτρα. «Δεν εξετάζεται αυστηριοποίηση των μέτρων» τόνισε μεταξύ άλλων. 

Για την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα και το σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού που ξεκίνησε από χθες, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η χώρα κάνει δύο παράλληλες προσπάθειες κατά του κορονοϊού.

«Άμυνα με τα μέτρα και αντεπίθεση με την επιχείρηση ελευθερία που θα απελευθερώσει την κοινωνία και την οικονομία» σημείωσε.

Ενώ επισήμανε ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να κριθεί νικηφόρα η μάχη με τον κορονοϊό.

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορονοϊού» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συνεχίζονται να τηρούνται αυστηρά.

«Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια πρέπει να τηρούμε τα μέτρα» σχολίασε.

Καλή η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας

Στον πιο πρόσφατο χάρτη θετικότητας που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων την περασμένη Πέμπτη, η χώρα μας, με εξαίρεση κάποιες περιοχές της Β. Ελλάδος είναι σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, στο πράσινο. Με καλύτερη δηλαδή επιδημιολογική εικόνα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε «Στο μεταξύ ξεκίνησε από χθες στην πατρίδα μας, ταυτόχρονα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο εμβολιασμός. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσίου Ιερόθεος, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας, εμβολιάστηκαν ήδη, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας και αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου».

«Γι' αυτό ακριβώς, η χθεσινή μέρα - όπως τόνισε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τον εμβολιασμό του - είναι σπουδαία. Γιατί το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Από χθες αναπτύσσουμε πλέον δύο παράλληλες προσπάθειες. Άμυνα, με όσα μέτρα απαιτούνται για την ανάσχεση της πανδημίας, Και αντεπίθεση, με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό, που θα απελευθερώσει την κοινωνία και την οικονομία από την καθήλωση που επέβαλε η παγκόσμια μάστιγα του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, ξέρουμε όλοι τη σημασία της για την προστασία της ζωής μας και της ζωής αυτών που αγαπάμε. Ξέρουμε πια πως η επιδείνωση μπορεί να επέλθει πολύ εύκολα σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ η πτωτική πορεία έχει πολύ μικρότερο ρυθμό. Και αυτό επιβάλλει να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή - τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων - να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα που ισχύουν.

Η διατήρηση του δείκτη μετάδοσης (Rt) του ιού, χαμηλότερα μεν αλλά κοντά στη μονάδα, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Οι κατειλημμένες κλίνες Μ.Ε.Θ. βαίνουν μεν μειούμενες, ωστόσο η κατάσταση εξακολουθεί να απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, της 27ης Δεκεμβρίου, το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 68% στην Επικράτεια, 63% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά την αντεπίθεση και την επιχείρηση «Ελευθερία», που ξεκίνησε χθες, ξέρουμε όλοι ότι πρόκειται για μια πολύ σύνθετη, πολύπλοκη και απαιτητική άσκηση, με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, των Δήμων, αλλά και - όπου αυτό είναι απαραίτητο - των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό το ολιστικό Σχέδιο αρχικά θα εστιάσει στις ομάδες με την υψηλότερη προτεραιότητα, όπως έχει προταθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Κάθε πολίτης θα μπορεί να ελέγξει εάν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας, είτε εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή, είτε αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον αριθμό 13034. Οι πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με επίσκεψη στα Κ.Ε.Π. ή τα φαρμακεία».

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/3hlVgSJ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη