Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του Γεννηματάς από διακοπή ρεύματος

Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του Γεννηματάς από διακοπή ρεύματος

Απίστευτο κι όμως αληθινό το περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν το ρεύμα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης κόπηκε με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν άμεσα ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του εν λόγω νοσοκομείου, καθώς η γεννήτρια που υπήρχε δεν λειτούργησε.

Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή που συνήθως γίνονται οι αλλαγές στις βάρδιες του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκεί όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, οι γιατροί, αλλά και η διοίκηση του "Γεννηματάς".

Η διακοπή ρεύματος κράτησε περισσότερο από μία ώρα με αποτέλεσμα όσοι αναπνευστήρες στη ΜΕΘ δεν είχαν μπαταρία ως μπακ – απ άρχισαν να υπολειτουργούν και οι γιατροί αναγκάστηκαν να χορηγήσουν οξυγόνο στους ασθενείς με χειροκίνητο τρόπο (αμπού), τουλάχιστον μέχρι να μεταφερθεί νέα γεννήτρια από το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριο.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2K34tTJ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη