Κορονοϊός: Η άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια στους άνδρες

Κορονοϊός: Η άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια στους άνδρες

Η νόσος COVID-19 «χτυπά» συνήθως στο αναπνευστικό. Όποιος μολύνεται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 έχει κάποιες φορές μερικά ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως απώλεια γεύσης, απώλεια όσφρησης, εξανθήματα. Υπάρχει, όμως, και η περίπτωση η νόσος να «χτυπήσει» με τη μορφή κάποιας μορφής σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Η περίπτωση ενός 62χρονου άνδρα στη Γαλλία, ο οποίος κατέληξε να υποφέρει από στύση τεσσάρων ωρών λόγω της COVID-19, είναι χαρακτηριστική.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρεται σε άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Emergency Medicine. Μέσα από αυτή τη δημοσίευση, οι ειδικοί θέλουν να προειδοποιήσουν τους άνδρες ότι ο πριαπισμός -μια ιατρική κατάσταση όπου το πέος παραμένει σε στύση για περισσότερο από το συνηθισμένο εκτός της σεξουαλικής διέγερσης- είναι μια πιθανή παρενέργεια του κορωνοϊού. Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος A. Ρόκκας MD σημειώνει ότι πρόκειται για μια όχι και τόσο γνωστή παρενέργεια της νόσου COVID-19, που, ωστόσο, πρέπει γιατροί και κοινό να έχουν υπόψη τους.

Το News4Health αναλύει γιατί είναι τόσο επικίνδυνος ο πριαπισμός



via Ειδήσεις https://ift.tt/34BCZLT
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη