Χωρίς κάμερες εμβολιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση έστησε σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβόλια»

Χωρίς κάμερες εμβολιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση έστησε σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβόλια»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στον Ευαγγελισμό όπου εμβολιάστηκε για τον κορονοϊό. Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος επίσης εμβολιάστηκε στο ίδιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μην μπει τηλεοπτική κάμερα στον χώρο που έγινε ο εμβολιασμός του.

«Οι 'Ελληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας και από τις μέχρι τώρα πράξεις της κυβέρνησης, με τις σημαντικές παραλείψεις της. Δεν έχουν όμως κανέναν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο και στον εμβολιασμό», τόνισε αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το εμβόλιο είναι όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα γρήγορου εμβολιασμού. Οι δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν όμως να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα υπάρξει ασπίδα προστασίας, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο φθινόπωρο. Συνεπώς, το όπλο αυτό της επιστήμης δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατέψει από ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε:

«Δεν υπάρχει δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης να ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό χωρίς παράλληλα να ενισχύει το σύστημα υγείας. Δεν δείχνει σοβαρότητα μια κυβέρνηση που στήνει σόου για να παραλάβει τρείς κούτες εμβόλια».

Εμβολιάστηκαν Πέτσας, Πιερρακάκης - Ποιοι ακολουθούν

Νωρίτερα σήμερα εμβολιάστηκαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ακολουθήσουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου 'Ακης Σκέρτσος, ο γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γγ Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο γ.γ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κούτνατζης.

Εντός των επομένων ημερών θα εμβολιαστούν, επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Κωνσταντίνος Βλάσης), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ελευθέριος Οικονόμου, Νίκος Χαρδαλιάς και οι γενικοί γραμματείς Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Σοφία Νικολάου, Βασίλειος Παπαγεωργίου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο γγ Αντώνιος Οικονόμου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος).

Ακόμη, στη λίστα περιλαμβάνονται όσοι δεν εμβολιάστηκαν ήδη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Βασίλης Κοντοζαμάνης, Ζωή Ράπτη και οι γ.γ. και επικεφαλής φορέων Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Παναγιώτης Πρεζεράκος, Παναγιώτης Αρκουμανέας, Θεανώ Καρποδίνη). Τέλος, ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.via Ειδήσεις https://ift.tt/34RWTma
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.