Σκούρα τα πράγματα στη Δυτική Αττική: «Έκρηξη» κρουσμάτων σε πέντε περιοχές

INTIME

Στο «κόκκινο βρίσκεται η Δυτική Αττική με το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής να προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους. Ο αντιπεριφεριάρχης της Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε τις περιοχές στις οποίες εντοπίζεται το πρόβλημα και εξήγησε ότι είναι πολύ δύσκολο να τεθεί σε εφαρμογή ακόμα πιο «σκληρό» lockdown καθώς εκεί έχουν την έδρα τους πολλές επιχειρήσεις. Υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και γρήγορα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση. 

«Οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στην Δυτική Αττική. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα σε Ελευσίνα, Φυλή και Ασπρόπυργο, ενώ σε ηπιότερη κατάσταση βρίσκονται τα Μέγαρα και η Μάνδρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, σχετικά με το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα καθολικό lockdown στην περιοχή, ο κ. Κοσμόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς, όπως είπε, «στη Δυτική Αττική εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι από το Λεκανοπέδιο και είναι τόπος που δεν μπορεί να αποκοπεί εύκολα, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να κοπούν και όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής».

Τόνισε ότι από σήμερα θα ενταθούν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε περιοχές που δείχνουν να έχουν κρούσματα ως τόπο κατοικίας τους, όπως για παράδειγμα κάποιοι οικισμοί πέριξ του Δήμου Ασπροπύργου όπου και εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, προκειμένου να μπορέσει να συρρικνωθεί το πρόβλημα.

«Είμαστε πολύ ψηλά και πρέπει να λάβουμε σύντομα και γρήγορα τα μέτρα», επισήμανε και ο κ. Κοσμόπουλος και υπογράμμισε ότι στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα τέθηκε επί τάπητος η γεωγραφική κατάσταση της περιοχής ώστε να προσδιοριστεί με ακρίβεια η προέλευση των κρουσμάτων:

«Εμείς από την πλευρά μας κάναμε κάποιες προτάσεις, αλλά τις τελικές προτάσεις τις περιμένουμε από την κυβέρνηση και από όσους διαχειρίζονται την όλη κατάσταση. Είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις που θα ληφθούν και να βοηθήσουμε μαζί με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς», σημείωσε.via Ειδήσεις https://ift.tt/3ajT9gP
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.