Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, Χριστούγεννα στο σπίτι με λίγους και καλούς, τι ισχύει για μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, Χριστούγεννα στο σπίτι με λίγους και καλούς, τι ισχύει για μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Διαφορετικά θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, με λίγους και καλούς. Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τις ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Συνεχίζει το sms στο 13033. Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ποιοι εξαιρούνται από την αποαγόρευση.

Σχολεία και εστίαση θα ανοίξουν από τη νέα χρονιά, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα εξακολουθήσουν να απαγορεύονται, με κάποιες εξαιρέσεις, ενώ με το άνοιγμα του λιανεμπορίου αναμένεται προσαρμογή του ωραρίου της νυχτερινής απαγόρευσης.

Τα sms στο 13033 θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, ενώ ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στον ίδιο νομό, από δήμο σε δήμο.

Εν αναμονή του ανοίγματος του λιανεμπορίου

Συνολικά 110 καταστήματα εποχικών ειδών άνοιξαν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα, με τον κόσμο να σπεύδει να προμηθευτεί τα απαραίτητα για τον στολισμό ενόψει των Χριστουγέννων. Η κυβέρνηση ήθελε σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, ωστόσο μετέωρο παραμένει τι τελικά θα ανοίξει από το λιανεμπόριο.

Πληροφορίες θέλουν το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των ανθοπωλείων, των βιβλιοπωλείων να προχωρά στις 14 ή στις 21 Ιανουαρίου, ωστόσο αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, καθώς κάθε μέρα είναι σημαντική και ενδεικτική της πορείας της πανδημίας στη χώρα.

Ανακοινώσεις αναμένονται και για το άνοιγμα των εκκλησιών.

Ρεβεγιόν στο σπίτι με μέγιστο αριθμό 9 ατόμων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη στον Alpha ανέφερε ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα στα σπίτια μας, με μάξιμουμ 9 άτομα. «Κάνω μία έκκληση και πάλι σε όλες και σε όλους, να αποφύγουν κυρίως τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.

Τα Χριστούγεννα, με την οικογένειά μας, με μία οικογένεια ακόμα, maximum 9 άτομα. Αυτοί είναι οι κανόνες, πρέπει να τους τηρήσουμε για να προστατεύσουμε πρώτα από όλα τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πότε σταματάνε τα σχολεία για Χριστούγεννα

Σε ενημέρωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας αναφέρει αρχικά ότι «παρατείνεται η αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων έως την 7η Ιανουαρίου 2021» και επισημαίνει ότι οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020.

«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) συνεχίζεται στα σχολεία μας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020», σημειώνει καταλήγοντας το υπουργείο Παιδείας.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3n14aH9
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη