Πέτσας: Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Πέτσας: Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Παράταση πήρε η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ της επιτροπής λοιμωξιολόγων και της κυρίας Κεραμέως δεν προέκυψε ομοφωνία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου. Αξίζει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι η πορεία της πανδημίας αποτελεί μία δυναμική διαδικασία, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν από μέρα σε μέρα.

Στις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 ή ακόμη και εάν θα υπάρξει διαφοροποιήση μεταξύ βαθμίδων σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ. Ισχυρές βέβαια είναι η πιθανότητες για άνοιγμα των σχολείων είτε Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είτε Δευτέρα στις 11.

Προτεραιότητα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία είναι το δυνατότερο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση ώστε να μην ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η απόφαση αυτή αναμένεται να ληφθεί στη συνεδρίαση που θα γίνει 4 Ιανουαρίου. Βέβαια η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή καθώς υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη 29/12, ξεπεράσαμε το φράγμα των χιλίων κρουσμάτων για ακόμη μία φορα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/38ErHaQ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη