Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν

Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν

Στο εμβολιασμό καθώς και στο πιστοποητικό που θα μπορούν να εκδώσουν όσοι εμβολιαστούν αναφέθηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Όσοι έχουν περάσει κορονοϊό δεν θα εμβολιαστούν στην φάση της κλινικής μελέτης»: Αυτό τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Υγείας.

«Αναφορικά με τους ασθενείς που έχουν περάσει κορονοϊό, στις περισσότερες κλινικές μελέτες δεν εμβολιάζονται. Θεωρείται ένα κριτήριο αποκλεισμού, όπως λέμε. Και συνεπώς, όποιος έχει περάσει κορονοϊό, δεν θα εμβολιαστεί στη φάση της κλινικής μελέτης», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα υπάρχει σχετικό πιστοποιητικό για όσους εμβολιαστούν, το οποίο θα μπορεί κάθε πολίτης να το τυπώσει από σχετική ιστοσελίδα (https://emvolio.gov.gr/).

Αναφορικά με το αν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι «δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Σκοπός είναι να πείσουμε τους πολίτες και δεν υπάρχει περίπτωση, είναι αντίθετο με το Σύνταγμά μας, να υποχρεώσουμε κάποιον να εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι δεν θα απαγορεύονται κάποιες δραστηριότητες για όσους δεν το κάνουν: «Έχει δημοσιευθεί ότι κάποιες αεροπορικές εταιρείες θα το ζητούν αλλά δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στο πλαίσιο της Επιτροπής εμβολιασμών», κατέληξε.via Ειδήσεις https://ift.tt/39QxM6r
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.