Αυτή είναι η εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για τα καταστήματα

INTIME

Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Τι θα γίνει με τα καταστήματα λιανικής.

Όπως τόνισε η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί το άνοιγμα λίγων καταστημάτων από την Δευτέρα και αυτά να δέχονται πελάτες κατόπιν ραντεβού. Μετά τα όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων αποκαλύπτει στην ουσία ότι πάει... περίπατο το άνοιγμα του λιανεμπορίου τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Τσάκρης ανέφερε πως υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στις νοσηλευτικές μονάδες, που φτάνει στο 90% στη Βόρεια Ελλάδα και το 80% στην Αττική, και αυτό φρενάρει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το άνοιγμα. 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Πλέον, η εισήγηση θα βρεθεί στα χέρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα κληθεί να πάρει απόφαση. Όπως όμως έχουν δείξει οι κινήσεις της κυβέρνησης κατά την διάρκεια της πανδημίας, κατά πάσα πιθανότητα θα εισακουστεί η εισήγηση της επιτροπής και δεν θα ανοίξει μαζικά το λιανεμπόριο.

Μένει να αποσαφινηστεί για ποια «ελάχιστα» καταστήματα αναμένεται να δώσει το πράσινο φως η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Δεν αποκλείεται να αφορά αποκλειστικά και μόνο τα κομμωτήρια τα οποία ως επί το πλείστον λειουργούν κατόπιν ραντεβού ενώ οι αποφάσεις για το εάν και πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής μετατίθεται για την άλλη εβδομάδα. 

Όπως όμως λένε ξανά και ξανά κυβερνητικά στελέχη «το όποιο άνοιγμα της αγοράς μέχρι τις γιορτές θα «είναι πολύ μετρημένο και προσεκτικό».via Ειδήσεις https://ift.tt/340cQpS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.