-->

Πώς θα γίνεται η αγορά με click away, πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS

Πώς θα γίνεται η αγορά με click away, πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει με όρους click away το λιανεμπόριο κατά τη διάρκεια των εορτών περιέγραψαν ο Στέλιος Πέτσας και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τις έκτακτες ενημερώσεις.

«Η λειτουργία του click away θα γίνονται βάσει περιορισμών. Εάν καταστρατηγηθούν και υπάρξει συνωστισμός, θα αναγκαστούμε να την αναστείλουμε Το click away δεν θα ισοφαρίσει τις απώλειες στο λιανεμπόριο. Το επιτρέπουμε διότι οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών έχουν βρεθεί στα όρια λειτουργίας τους και διότι θέλουμε να δώσουμε έστω μια συμβολική διέξοδο» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ενημέρωση για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των μέτρων ενόψει των εορτών, τόνισε ότι «από τις υπηρεσίες θα επιτρέψουμε να ανοίξουν μόνο τα κομμωτήρια, τα κουρεία και οι υπηρεσίες ΚΤΕΟ» και εξήγησε τη διαδικασία μέσω της οποίας θα λειτουργούν τα καταστήματα του click away.

Υπογράμμισε πάντως πως «δεν υποκρινόμαστε ότι το click away μπορεί να ισοφαρίζει σε επιχειρήσεις τη ζημία από τη μη λειτουργία του λιανικού εμπορίου. Γι αυτό το λόγο και οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν κανονικά όλα τα ωφελήματα και τα προστατευτικά μέτρα που έως τώρα ελάμβαναν ως απολύτως κλειστές».

Πώς θα λειτουργεί το click away

- Η εξ αποστάσεως υποχρεωτική προαγορά των αγαθών (ηλεκτρονική και τηλεφωνική παραγγελία) και παραλαβή από την είσοδο του καταστήματος θα γίνεται από ένα (1) και μόνο άτομο.

- Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.

Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.

- Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.

- Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά).

- Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.

WhatsApp Image 2020 12 11 at 11.27.15

WhatsApp Image 2020 12 11 at 11.27.23

WhatsApp Image 2020 12 11 at 11.27.35



via Ειδήσεις https://ift.tt/3m7OgcM
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->