Folli Follie: Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία μετά τη φερόμενη εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

EUROKINISSI

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί το προσεχές διάστημα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία για το σκάνδαλο της FOLLI FOLLIE, μετά τις αποκαλύψεις που «καίνε» πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας και «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και νυν εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, και οι Μάκης Μπαλαούρας και Σταύρος Αραχωβίτης -σύμφωνα με έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία- φέρονται αναμεμειγμένοι σε παρασκηνιακές διεργασίες για πάγωμα των ελέγχων από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς στη FOLLI FOLLIE την άνοιξη του 2018, λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση για την υπόθεση της FOLLI FOLLIE βρίσκονται ήδη στα χέρια Εισαγγελέα για τη διενέργεια έρευνας και εφόσον υπάρχουν οι ευθείες αναφορές σε πρώην υπουργούς αμελλητί θα πρέπει να αποσταλεί στο Κοινοβούλιο.

Τα mail

Ο ενδιάμεσος διαχειριστικός έλεγχος της PricewaterhouseCoopers (PwC), που διενεργήθηκε κατ΄ εντολή της 35ης Ανακρίτριας Αθηνών, έφερε στο φως την ηλεκτρονική αλληλογραφία υψηλόβαθμου στελέχους της FOLLI FOLLIE με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Στα mail γίνεται αναφορά στο ενδιαφέρον που έδειχναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καθυστερήσουν οι έλεγχοι στα οικονομικά της εταιρείας.

Στις 11 Μαΐου 2018, ο υπάλληλος της εταιρείας αποστέλλει mail στον Τζ. Κουτσολιούτσο, στο οποίο αναφέρει:

«Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο Μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Στηρίζουν όπως ήδη σας έχω πει εμπράκτως τον Όμιλο. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας (σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν Άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος).»

 

Δυο ημέρες αργότερα, στις 13 Μαΐου 2018 ο ίδιος υπάλληλος ενημερώνει με mail τον Τζ. Κουτσολιούτσο ότι η όλη διαδικασία θα προχωρήσει ομαλά και πως θα χρειαστεί ένα κονδύλι και για κάποιες ανάγκες έχοντας σε παρένθεση τον αριθμό 80.

Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή, γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80)

Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο.

Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητας. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα.» Ακολουθεί η μονολεκτική απάντηση από πλευράς Τζ. Κουτσιλιούτσου «Ναι».

Στην ανακρίτρια σήμερα η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Τα νέα στοιχεία που ανέδειξε ο ενδιάμεσος διαχειριστικός έλεγχος της PwC, αλλά και πλήθος άλλων που έχουν προστεθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία για το σκάνδαλο της FOLLI FOLLIE, οδηγούν ξανά ενώπιον της 35ης ανακρίτριας την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Σήμερα αναμένεται να μεταχθούν από τις φυλακές, όπου βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης, για να δώσουν συμπληρωματικές απολογίες, καθώς το κατηγορητήριο σε βάρος τους έχει διευρυνθεί.

Κομβικές θεωρούνται οι απαντήσεις που θα δώσουν στις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές για το ποιες ήταν οι σχέσεις τους με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εάν υπήρξε παρέμβαση από μέλη της τότε Κυβέρνησης ώστε να μπει φρένο στους ελέγχους, εάν δόθηκαν «κονδύλια» και σε ποιους και εάν υπάρχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Σε συμπληρωματική απολογία έχει κληθεί και η σύζυγος του ιδρυτή της FOLLI FOLLIE, Καίτη Κουτσολιούτσου.

Πολιτική θύελλα από τις αποκαλύψεις

Οι νέες αποκαλύψεις που φέρουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση της FOLLI FOLLIE οδήγησαν σε σκληρό μπρα ντε φερ ανακοινώσεων μεταξύ Κυβέρνησης-Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις καταλήγοντας: «Είναι κανονικό να εμφανίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως νταραβερτζήδες και εκπρόσωποι προφυλακισμένων επιχειρηματιών; Είναι κανονικό να στέλνουν τις τροπολογίες στους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες πριν καν τις καταθέσουν στη Βουλή; Αν όλα αυτά είναι κανονικά στον δικό τους κόσμο του νταραβεριού και του «μαγαζιού», για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι. Και οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις!

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κάνει λόγο για αντιπερισπασμό στο ζήτημα της πανδημίας και απαντά: «Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί. Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Follie Follie.»

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης κάνει λόγο για «τρομακτικά ψεύδη» και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της Folie Folie. Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ' αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως Υπουργού Επικρατείας. Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν.»

Ο Αλέξης Χαρίτσης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είχε καμία σχέση ή επαφή με τους διοικούντες ή τους υπαλλήλους της FOLLI FOLLIE, τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση.»

Ο Μάκης Μπαλαούρας επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατίας λέγοντας ότι «για μία ακόμη φορά επιχειρεί να σπιλώσει το όνομά μου, το κόμμα μου και την πολιτική μου διαδρομή. Οι υπόνοιες και οι έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σε βάρος μου θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία και στο παρελθόν σε αντίστοιχες επιθέσεις με δικαίωσε.

Τέλος, ο Σταύρος Αραχωβίτης απαντά: «ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση. Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη».via Ειδήσεις https://ift.tt/3nKq7ea
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.