Στο «τραπέζι» ολικό lockdown, χωρίς... ρεβεγιόν σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, ποιες περιοχές είναι στο στόχαστρο

eurokinissi

Κοντά στο να πατήσει το κουμπί για ολικό lockdown τύπου Μαρτίου στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας που εντοπίζονται πολλά κρούσματα, βρίσκεται η κυβέρνηση, με βάση την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Ο Βασίλης Κικίλιας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης της Τετάρτης, «έκρουσε καμπανάκι» κατά κύριο λόγο για Δυτική Αττική, Κοζάνη. Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν αποκλείεται να εισηγηθεί πιο αυστηρούς περιορισμούς στις περιοχές αυτές, ενώ στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων βρίσκονται εισηγήσεις για αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε νομούς με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο καθώς, μέσω lockdown, παραμένει υψηλός ο αριθμός θανάτων και διασωληνωμένων.

Μερικά από τα μέτρα που εξετάζονται για να επιβληθούν άμεσα στην Δυτική Αττική είναι η αύξηση των τεστ, αυστηροποίηση  της επιτήρησης, απαγόρευση του click away, ενώ φτάνουν μέχρι και σε ολικό απαγορευτικό τύπου Μαρτίου. 

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον Ασπρόπυργο αλλά τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν και κάποιοι όμοροι δήμοι, όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα. Αντίστοιχος προβληματισμός υπάρχει για Κοζάνη και Πτολεμαϊδα. Σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν την εισήγησή τους, και τις επόμενες ώρες θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει πάλι σήμερα ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και στις υπόλοιπες περιοχές τις χώρες και να πάρει νέα ενδεχομένως μέτρα, ενώ δεν αποκλείεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών, να τα ανακοινώσει.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στις παραπάνω περιοχές και κάλεσε τους πολίτες σε επιβαρυμένες περιοχές να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι μπορεί να φέρει η χαλάρωση. «Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3r3NXU7
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη