Κορονοϊός: Ολικό lockdown στην Ιταλία Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, εντοπίστηκε και ασθενής με μετάλλαξη

PIXABAY

Ολικό lockdown αποφάσισαν οι αρχές στην Ιταλία καθ'ολη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου λόγω της διασποράς των κρουσμάτων του κορονοϊού. Παράλληλα, ένας ασθενής με τη μετάλλαξη του ιού εντοπίστηκε στη χώρα σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. 

Ο Ιτάλος Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι αυτή «δεν ήταν μια εύκολη απόφαση», αλλά η χώρα περιμένει νέα έκρηξη κρουσμάτων και προσπαθεί να κρατήσει τον έλεγχο επιβάλλοντας νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα η χώρα θα βρίσκεται σε σκληρό ολικό lockdown από την παραμονή Χριστουγέννων μέχρι και τις 27 του μήνα και μετά ξανά από τις 31 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου και στις 6 Ιανουαρίου όπου η χώρα γιορτάζει τα Θεοφάνεια, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του theguardian.com.  Θα είναι ανοικτά τα καταστήματα πρώτης ανάγκης και καθώς και τα ντιλιβεράδικα. 

Εντοπίστηκε και ασθενής με μετάλλαξη κορονοϊού

Η Ιταλία εντόπισε ασθενή που έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορονοϊού το οποίο αναφέρθηκε από τις βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Ο ασθενής επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον/την σύντροφό του με πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση, διευκρίνισε το υπουργείο.

Οι ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να κλείνουν τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο , καθώς έχει σημάνει συναγερμός για νέο στέλεχος του ιού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία και τον καθιστά περισσότερο μεταδοτικό.

 Bild: Η ΕΕ διακόπτει από τα μεσάνυκτα τις πτήσεις με τη Μ. Βρετανία

Σε διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν οι ευρωπαϊκές χώρες, η μια μετά την άλλη . Από τα μεσάνυχτα ανακοίνωσαν πως διακόπτουν τις αεροπρικές τους συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, ενώ Αυστρια και Γαλλία σχεδιάζουν να ακολουθήσουν. Έκτακτα μέτρα για τις πτήσεις από Βρετανία ανακοίνωσε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λίγο νωρίτερα.

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επικοινώνησαν για να συζητήσουν τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που κυκλοφορεί στη Βρετανία κι η οποία οδήγησε ευρωπαϊκές χώρες να αναστείλουν τις πτήσεις τους, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση στο σύνολό της θα διακόψουν από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τις δύο αυτές χώρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

Η νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητα, εξ ου και η αύξηση της ανησυχίας στην Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας βρίσκεται σε έξαρση.

Περισσότερα ΕΔΩ



via Ειδήσεις https://ift.tt/3ri6mMU
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη