Άναψε το πράσινο φως και για το εμβόλιο της Moderna

photo: Eurokinissi

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Moderna.

Το εμβόλιο αυτό της αμερικανικής εταιρείας γίνεται το δεύτερο που λαμβάνει τη σχετική άδεια. Η FDA έδωσε άδεια χρήσης του εμβολίου της Pfizer κατά του νέου κορονοϊού νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Παράλληλα χθες Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε την επιλογή για προμήθεια 80 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της Moderna.

Ειδικότερα, η Κομισιόν είχε συμφωνήσει για μία αρχική αγορά 80 εκατομμυρίων δόσεων για λογαριασμό όλων των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και τη δυνατότητα να ζητηθούν έως και 80 εκατομμύρια δόσεις.

Σήμερα (18/12) ενεργοποίησε αυτήν την οψιόν των 80 επιπλέον εκάτ. δόσεων, αυξάνοντας έτσι τις συνολικές δόσεις του εμβολίου της Moderna σε 160 εκατομμύρια.

Σε πιο εύκολες συνθήκες αποθήκευσης το εμβόλιο της Moderna
Η Moderna επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο mRNA-1273 μπορεί να μεταφερθεί σε τοπικό επίπεδο υπό ελεγχόμενες συνθήκες σε υγρή μορφή στους 2 με 8°C. Αυτή η εξέλιξη διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία μεταφοράς του εμβολίου σε δυσπρόσιτες περιοχές και εξαλείφει τα εμπόδια για τον εμβολιασμό των πληθυσμών. Όπως είχε ανακοινωθεί και νωρίτερα στο έτος, το εμβόλιο mRNA-1273 μπορεί να παραμείνει σταθερό σε τυπικές θερμοκρασίες ψύξης 2° έως 8°C για 30 ημέρες.

Θυμίζουμε ότι το εμβόλιο της Pfizer απαιτεί αποθήκευση και μεταφορά στους -70ºC, κάτι που καθιστά πιο δυσκολη τη διανομή του.

Οι παραπάνω πληροφορίες κοινοποιήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Επιτροπή για τα Εμβόλια και Συναφή Βιολογικά Προϊόντα (VRBPAC) στις ΗΠΑ, μετά από την οποία η Συμβουλευτική Επιτροπή του FDA ενέκρινε τη χορήγηση άδειας έκτακτης χρήσης για το εμβόλιο της Moderna στη χώρα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3h3oghH
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη