Με online check in το ραντεβού για το εμβόλιο, στο τραπέζι το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μένει όσο πουν οι λοιμωξιολόγοι το 13033

INTIME

Αποκαλυπτικός για το πως θα κλείνεται το ραντεβού για το εμβόλιο κορονοϊού εμφανίστηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ζαφιρόπουλος. Παράλληλα, μίλησε για το μέλλον του 13033.

Για το ραντεβού για το εμβόλιο ο κ. Ζαφιρόπουλος τόνισε πως «Θα υπάρχουν και ψηφιακοί και μη ψηφιακοί τρόποι. Οι συμπολίτες μας που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν απλά ένα μήνυμα στο κινητό τους με το προκαθορισμένο ραντεβού. Μέρα, ώρα και Κέντρο εμβολιασμού. Σε αυτό το μήνυμα θα απαντήσουν, με ένα κωδικό 1 για παράδειγμα και θα επιβεβαιώσουν το ραντεβού, χωρίς χρέωση το μήνυμα αυτό προφανώς και θα το κατοχυρώσουν και δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτα άλλο. Με το κινητό τους, με την ταυτότητά τους, στη συγκεκριμένη μέρα και ώρα και στο κέντρο εμβολιασμού θα εμφανιστούν για να εμβολιαστούν. Αν δεν τους εξυπηρετεί αυτό το ραντεβού τότε υπάρχει ο δεύτερος ψηφιακός τρόπος μέσα από το gov.gr, η πλατφόρμα εμβόλιο.gov.gr η οποία τώρα δεν βρίσκεται σε λειτουργία αλλά θα βρίσκεται όταν πρέπει να την ενεργοποιήσουμε, εκεί θα μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού τους όπως ακριβώς συμβαίνει με τις πλατφόρμες των αεροπορικών εταιρειών που μας προκαθορίζουν μια θέση αλλά εμείς έχουμε τη δυνατότητα στο online check in να μετακινηθούμε σε μια άλλη θέση. Κάπως έτσι θα λειτουργεί και η πλατφόρμα εμβόλιο.gov.gr».

Για τους στόχους που έχουν τεθεί όσον αφορά τον εμβολιασμό ανέφερε πως «Όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας έχει έναν στόχο μέσα από τα 1018 κέντρα εμβολιασμού για περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμών το μήνα. Αυτή είναι η δυνατότητα του συστήματος που έχουμε. Μιλάω για 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι συμπολίτες μας μέσα στον ίδιο μήνα να έχουνε κάνει και τις 2 δόσεις. Υπάρχει μια διαφορά 21 ημερών, 25, 28 ημερών ανάλογα με το εμβόλιο οπότε αν κάποιος εμβολιαστεί μέχρι και την 5η του μήνα αναγκαστικά στις περισσότερες των περιπτώσεων θα πρέπει να ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις μέσα σε ένα μήνα. Αν κάποιος κάνει την πρώτη δόση μετά το μέσο του μήνα καταλαβαίνετε ότι η δεύτερη δόση θα πάει στον επόμενο μήνα. Μιλάω συνολικά για 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς, αυτή είναι η δυνατότητα του συστήματος. Είναι μεγάλη η δυνατότητα, θα εξαρτηθεί βέβαια και από το τι παρτίδες θα παραλάβουμε αλλά αυτό είναι ένα θέμα το οποίο κοιτάει η επιτροπή εμβολιασμού, το υπουργείο Υγείας και έχει να κάνει με το ποια σειρά, με ποιος αριθμούς θα δεχτούμε τις παρτίδες των εμβολίων».

«Το 13033 θα παραμείνει στη ζωή μας όσο καιρό χρειαστεί και αυτό θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Με βάση τις υποδείξεις των ειδικών κινείται η κυβέρνηση και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα και στη συνέχεια. Αν πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών ναι, το 13033 θα χρησιμοποιείται» τόνισε αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα... ξεμπερδέψουμε εύκολα.

Για το ενδεχόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε «Είναι στο τραπέζι, θα πρέπει να δούμε και συνολικά στην ΕΕ ποια θα είναι η κατεύθυνση στο θέμα αυτό, δεν θα λειτουργήσουμε μόνοι μας στο θέμα αυτό. Η τεχνική υποδομή υπάρχει, αν δηλαδή χρειάζεται να εκδοθεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό δεν θα εκδίδεται επί τόπου στα κέντρα εμβολιασμού, αυτό είναι ακόμα σε τελική φάση σχεδιασμού, το πιο πιθανό είναι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να αποστέλλεται. Αυτό θα το δούμε αλλά όσον αφορά την ύπαρξη αυτού του πιστοποιητικού θα πρέπει συνταχθούμε συνολικά με το πώς θα λειτουργήσει η ΕΕ στο κομμάτι αυτό».



via Ειδήσεις https://ift.tt/2WphHN2
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη