Έφτασαν στην Αττική τα ειδικά ψυγεία που θα αποθηκεύουν τα εμβόλια κορονοϊού (pics)

Eurokinissi

Σε μυστική τοποθεσία στην Αττική βρίσκονται, ήδη, 14 ψυγεία που θα αποθηκεύουν τα εμβόλια κατά του κορoνοϊού, τα οποία αναμένεται να έρθουν σύντομα στη χώρα μας. Δείτε φωτογραφίες από τα ειδικά ψυγεία. 

Κάθε ένα από τα ψυγεία χωράει 80.000 δόσεις εμβολίου της Pfizer/BioNTech, το οποίο πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία -70° Κελσίου μέχρι τη χρήση του, για την προστασία του γενετικού υλικού που περιέχει.

Η έγκριση του εμβολίου Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό είναι προ των πυλών και ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει την επιχείρηση «Ελευθερία». 

PSUGEIA2

«Ο εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας. Την ελευθερία μας, και γι' αυτό έτσι θα ονομάσουμε αυτή την επιχείρηση. Την ελευθερία να ζούμε απελευθερωμένοι από την ομηρία της πανδημίας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας ως έθνος. Είναι στο χέρι μας αύριο το εμβόλιο να το κάνουμε όλοι. Η αισιόδοξη επόμενη μέρα είναι πραγματικά στα χέρια μας και σας καλώ να τη χτίσουμε με ενότητα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσάζοντας το σχέδιο εμβολιασμού. 

PSUGEIA3

'Ερχονται και τα εμβόλια

Αμέσως μετά την έγκριση του εμβολίου, θα ξεκινήσει η διανομή σε χώρες της ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μετά την έγκριση το εμβόλιο της Pfizer θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επομένη, στις 27, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας. Άλλωστε, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στον εμβολιασμό θα προηγούνται οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη.

PSUGEIA4

Ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει, από την πλευρά του, ότι σε 1.018 κέντρα σε όλη τη χώρα και με ραντεβού θα γίνεται ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, όταν έρθουν τα πολυπόθητα εμβόλια στην Ελλάδα. Ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνεται με ραντεβού σε δύο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, 6 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα, πλην της Κυριακής, και, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, «έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί δέκα λεπτά προκειμένου να εμβολιαστεί».

PSUGEIA5

Φωτογραφίες από Eurokinissi



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Wz7Kg0
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη