Μπλόκο στις «κρατήσεις» θέσεων στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ με το voucher της ΕΕΤΑΑ

φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Ανατροπές φέρνει ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των διαδικασιών στο σύνολο του Δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλαγές θα γίνουν και στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Στα σκαριά είνα η απλοποίηση, ο ολικός ανασχεδιασμός και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας εγγραφής σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και γενικότερα σε δομές ημερήσιας φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά με επιδότηση ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού θα βοηθήσει αφενός στην εξάλειψη της ανάγκης αποστολής μέσω ταχυδρομείου, ή παράδοσης με φυσική παρουσία των έγχαρτων δικαιολογητικών από τον κηδεμόνα στο φορέα λειτουργίας που προσφέρει την ημερήσια φροντίδα και φιλοξενία, και αφετέρου στην άντληση των υποστηρικτικών εγγράφων από τα αντίστοιχα δημόσια μητρώα και πληροφοριακά συστήματα, κατόπιν αιτήματος του κηδεμόνα.

Στις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο πρόγραμμα Εναρμόνιση της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής και τους λεγόμενους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ είναι ο ανασχεδιασμός και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας όπου θα δώσει τη δυνατότητα αυτόματης διασταύρωσης στοιχείων καθώς και τη δυνατότητα παρουσίασης σε πραγματικό χρόνο των διαθέσιμων θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, ελαχιστοποιώντας τις περιπτώσεις «κράτησης» θέσης.

Με την πλατφόρμα αυτή θα αποκαλύπτονται οι διαθέσιμες θέσεις που έχουν δηλώσει οι δομές (παιδικοί σταθμοί) στην ΕΕΤΑΑ ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να σταματήσει η «πόρτα» σε γονείς δικαιούχους του voucher.

Να υπενθυμίσουμε ότι το φαινόμενο των κρατήσεων των θέσεων κάνει έντονα την εμφάνιση του κάθε χρόνο από την χρονιά που νομοθετήθηκε η κατάργηση της Σύζευξης των θέσεων ανάλογα την μοριοδότηση του κάθε παιδιού.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να στείλουν τα παιδιά τους ακόμη και σε παιδικούς σταθμούς άλλου Δήμου ώστε να βρούν θέση.



from Ειδήσεις https://ift.tt/37vtD57
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη