Επένδυση 1 δισ. από Bill Gates και Jeff Bezos σε «πράσινες» startups

pexels

Το ταμείο επενδύσεων σε καθαρές τεχνολογίες, το οποίο υποστηρίζεται από δισεκατομυρριούχους, μεταξύ τους και ο Jeff Bezos της Amazon αλλά και ο Bill Gates της Microsoft, συγκέντωσε 1 δισ δολλάρια για να ενισχύσει τις αναδυόμενες εταιρείες (startups) που θέλουν μειώσουν τις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων.

Το ταμείο Breakthrough Energy Ventures (BEV) ιδρύθηκε το 2016. Έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής 45 startups με το πρώτο δισ. που διατέθηκε ήδη, ενώ τώρα σχεδιάζεται να υποστηρίξει μέχρι και 50 νέες startups με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Το BEV στοχεύει κυρίως σε εταιρείες με «καθαρά» προϊόντα και τεχνολογίες, όπως είναι ο «πράσινος» χάλυβας και το τσιμέντο αλλα και η αποθήκευση ενέργειας. Για να έχει τη δυνατότητα επιλογής χρηματοδότησης μία startup από το BEV, θα πρέπει να αποδείξει πως έχει την τεχνολογική δυνατότητα να μειώσει της παγκόσμιες εκπομπές αερίων του φαινομένου το θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 500 εκατ. τόνους ανα χρόνο.

Αυτή τη στιγμή σημειώνεται πως οι παγκόσμιες εκπομπές αερίων, μετρούν γύρω στα 34 δισ. τόνους το χρόνο. Νούμερο στο οποίο φαίνεται να βοήθησε η μειωμενη κινητικότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3iKU5Nl
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη