Συνεδριάζει στις 12.00 το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει στις 12.00 το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Στην ανανέωση της θητείας του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να καταλήξει σήμερα το ΚΥΣΕΑ, το οποίο θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, καθώς δεν αναμένονται αλλαγές λόγω των επιτυχημένων χειρισμών που έγιναν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης με την Τουρκία.

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης και ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις ένα χρόνο και η θητεία τους θα ανανεωθεί. Εκτός από τη μόλις μονοετή, έως τώρα, διάρκεια της θητείας τους στην ηγεσία, και οι τρεις αρχηγοί πιστώνονται και τα καλά αντανακλαστικά και την άμεση αντίδραση των ειδικών δυνάμεων στην κρίση του Έβρου και του «Oruc Reis».

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην περίπτωση του αρχηγού ΓΕΑ Γιώργου Μπλιούμη, ο οποίος συμπληρώνει δύο έτη στη θέση του.

Στο πρόσωπό του πιστώνεται η καλή ανταπόκριση του μηχανισμού της Πολεμικής Αεροπορίας στην ταχύτητα που απαιτήθηκε, ώστε να καταρτιστεί μια λεπτομερής και πλήρης μελέτη ενσωμάτωσης των γαλλικών μαχητικών «Ραφάλ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπλιούμης (παρότι προέρχεται από τα F-16) ταξίδεψε στη Γαλλία και δοκίμασε τις δυνατότητες των «Ραφάλ». Στον ίδιο πιστώνεται και η εξεύρεση λύσεων για την επιτάχυνση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 Block 52 Plus αλλά και της επικείμενης συμφωνίας για παράλληλο εκσυγχρονισμό των F-16 Block 50 της Π.Α.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης της θητείας της ηγεσίας των Ειδικών Δυνάμεων θα ακολουθήσουν, τις επόμενες εβδομάδες, οι τακτικές κρίσεις των υπόλοιπων αξιωματούχων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.via Ειδήσεις https://ift.tt/390Y2tS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.