Τηλεκινητικά φαινόμενα στη Λαμία, το 1928…

Μετά από συγκλονιστικά τηλεκινητικά φαινόμενα, που είχαν σημειωθεί στη Λαμία και ο απόηχός τους είχε ταξιδέψει σ’ ολόκληρη τη χώρα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελος Τανάγρας, μετέβη επί τόπου, ώστε να πιστοποιηθούν τα αίτια των παράδοξων φαινομένων.

Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Στούκα, για τουλάχιστον ένα χρόνο, οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας ήταν εξαιρετικά δύσκολες, καθώς βαριά έπιπλα μετακινούνταν αυτοβούλως, αντικείμενα εκσφενδονίζονταν με πάταγο ή αιωρούνταν, γυαλικά θρυμματίζονταν, ρουχισμός και τρόφιμα εξαφανίζονταν ή καταστρέφονταν, ενώ οι θόρυβοι δε σταματούσαν σχεδόν ποτέ, έχοντας μετατρέψει τη ζωή τους σε ζωντανό εφιάλτη.

Μπροστά σε όλα αυτά τα δυσνόητα και αφύσικα γεγονότα, είχε παραστεί πλήθος αξιόπιστων αυτοπτών μαρτύρων, ανάμεσά τους διακεκριμένοι ιατροί και αξιωματούχοι της περιοχής.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)

 Ο Άγγελος Τανάγρας έδωσε διάλεξη στην περιοχή, μέσα σε μια ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα από ανήσυχους συντοπίτες του Κωνσταντίνου Στούκα, οι οποίοι γνώριζαν από συζητήσεις και φήμες ή είχαν δει οι ίδιοι με τα μάτια τους την ανεξήγητη βιαιότητα που συντελούνταν στην οικία του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, τα συνταρακτικά αυτά φαινόμενα προκαλούνταν εξαιτίας των ιδιαίτερων ιδιοτήτων, που συγκέντρωνε στο πρόσωπό της η 13χρονη υπηρέτρια του σπιτιού, Μαρία Χανή, η οποία, άθελά της και εντελώς ασυναίσθητα, τα προξενούσε με μεγάλη σφοδρότητα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 27/11/1928…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 27/11/1928

πηγή: strangepress.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη