Φεβρουάριος 1937: Ο Τζιμ Λόντος νικάει και άγρια θηρία στην Αφρική!

Για την περίπτωση του Τζιμ Λόντου έχετε διαβάσει πολλές φορές. Ήταν κάτι σα... Θεός για τους Έλληνες κατά τις δεκαετίες του '20 και του '30. Η φήμη του είχε απλωθεί και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να τον αποθεώνουν για οτιδήποτε 









Τον Φεβρουάριο του 1937 η εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανέφερε τα ανδραγαθήματα του Τζιμ Λόντου στην Αφρική. Και βέβαια γίνεται σαφές ότι οι Κενυάτες τον ανακήρρυξαν Λευκό Θεό επειδή σκότωσε με μόνο δύο σφαίρες έναν πάνθηρα! 



Και όχι μόνο αυτό. Η εφημερίδα παρουσίαζε και τον επόμενο αντίπαλο του Λόντου. Που φυσικά δεν ήταν κάποιος πρωτοπαλαιστής αλλά μια... λεοπάρδαλη! Διότι είχε περάσει σε άλλο level 



Όλα έγιναν γνωστά από ένα γράμμα που έστειλε ο Τζιμ Λόντος από την Ταγκανίκα που βρισκόταν στο συγγενή του, Θεόφιλο στην Αθήνα! Κι αυτός έσπευσε να το δώσει στις εφημερίδες προκειμένου να εξαπλωθεί ο μύθος του ατσάλινου Έλληνα παλαιστή.


Ακολουθήστε μας στο Facebook



from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/3iUnFQE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη