20 Ιανουαρίου 1851: Τι έγραφε ο Τύπος της εποχής

Πριν από 170 χρόνια, η Ελλάδα ήταν ένα νέο Κράτος. Δεν είχε την έκταση που έχει σήμερα και φυσικά τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Σχεδόν 20 χρόνια ανεξαρτησίας είχαν περάσει και μέσα από τον Τύπο της εποχής μπορούμε να δούμε κάποια πράγματα στην πολιτική, στην κοινωνία αλλά και την καθημερινότητα των ελεύθερων Ελλήνων.



Με τη βοήθεια της εφημερίδας ΑΙΩΝ θα πάμε πολύ πίσω, στις 20 Ιανουαρίου του 1851, αλλά μην περιμένετε και πολλά πράγματα. Οι εφημερίδες εκείνης της εποχής δεν είχαν καμία σχέση με τα νεότερα Media. Κατά γενική ομολογία πάντως ο τρόπος γραφής είναι εξαίρετος και αξιοθαύμαστος.

Για παράδειγμα η παρακάτω είδηση αφορά συζήτηση στη Βουλή για σύνταξη 300 δραχμών στη χήρα του δολοφονηθέντος υπουργού, Κορφιωτάκη.



Επίσης υπάρχει ρεπορτάζ για τη συνάντηση του Διοικητή Θεσσαλίας, Τσεμάλ Πασά με τον προκάτοχό του και Γενικό Πρόξενο του Σουλτάνου στην Ευρωπαϊκή Τουρκία, Σαμί Πασά.


Και βέβαια διαγωνισμός ποιήματος, με έπαθλο χίλιες δραχμές. Με maximum 500 στίχους και με περιεχόμενο που δεν θα είναι απέναντι στην ηθική και την θρησκεία


Ακολουθήστε μας στο Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/3o9jaCR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη