21 Ιανουαρίου 1926: Εγκρίνεται η ανοικοδόμηση της Νέας Σμύρνης

Τι μπορεί να διάβαζαν στον Τύπο, τέτοια μέρα πριν από 95 χρόνια; Η ιστορική εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ μας δίνει τις απαντήσεις στην έκδοση της 21ης Ιανουαρίου του 1926.


Στην πρώτη σελίδα κιόλας, στο αριστερό μέρος υπάρχει ένα μονόστηλο που αφορά την αθηναϊκή αγορά. "Τι τρώγουν οι Αθηναίοι" λοιπόν αφού γίνεται "ένας γύρος στην αγορά" όπου όπως μπορείτε να διαβάσετε το Κράτος ξόδευε περίπου 16 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο για εισαγωγή πουλερικών και αυγών από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Τουρκία και την Βουλγαρία ενώ είχε προκύψει και η Σερβία. "Και η ελληνική ορνιθοτροφία;" αναρωτιέται δικαίως ο συντάκτης.



Πάμε και μια βόλτα προς θέατρο ή κινηματογράφο πριν από 95 χρόνια, έτσι για να δείτε τι έπαιζαν και τι επιλογές είχε ο κόσμος.



Η ΒΡΑΔΥΝΗ ήταν πάντα πολύ μπροστά σε ό,τι αφορά στις πρωτότυπες σελίδες και μάλιστα από τη δεκαετία του '20 είχε ειδικό "χώρο" για τις γυναίκες και τη μόδα



Και για το τέλος κάτι... ιστορικό. Στα "προσφυγικά νέα" (υπήρχε τέτοια στήλη τότε αφού ακόμα ήταν πολύ πρόσφατη η μικρασιατική καταστροφή) ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η ανοικοδόμηση της Νέας Σμύρνης!


Η είδηση βέβαια είναι κάπου στα... ψιλά, αλλά για εμάς έχει μεγάλο ενδιαφέρον περίπου ένα αιώνα (παρά 5 χρόνια) μετά

Ακολουθήστε μας στο Facebook




from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/3c4BdHX
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη