Ταραντίλης: Οι διερευνητικές δεν είναι δεσμευτικές - 27 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός στα μικρά νησιά

Eurokinissi

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, με «φόντο» την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία αλλά και τη συνεχιζόμενη κρίση του κορoνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές.

«Στόχος είναι να πιάσουμε το νήμα απ' το σημείο που διακόπηκαν οι επαφές το 2016. Να εξετάσουμε αν υπάρχει σημείο σύγκλισης για να οδηγηθούμε ενδεχομένως σε διαπραγματεύσεις για το ένα και μοναδικό θέμα που μας απασχολεί: αυτό της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του διεθνούς δικαίου», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και υπογράμμισε:

«Είναι ξεκάθαρο όπως άλλωστε έχει τονίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι καμία συζήτηση δεν αφορά την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα της χώρας μας. Είναι αυτονόητο ότι η ελληνική πλευρά προσέρχεται με καλή πίστη και προσδοκά να πράξει το ίδιο και η τουρκική».

Πρόγραμμα Rafale

«Η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως είναι ήδη γνωστό ψηφίστηκε στη Βουλή η προμήθεια 18 μαχητικών αεροσκαφών "RAFALE". Σήμερα βρίσκεται στη χώρα μας η υπουργός 'Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θα ακολουθήσει συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι τις επόμενες μέρες θα αναχωρήσουν για εκπαίδευση στη Γαλλία οι πρώτοι πιλότοι και τεχνικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Η παραλαβή των πρώτων 6 αεροσκαφών θα ξεκινήσει τον Ιούλιο».

Δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις

O κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι και αυτή την εβδομάδα δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό όπως είχε ανακοινώσει άλλωστε και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκπαίδευση εξ' αποστάσεως

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων την επόμενη Δευτέρα υπενθύμισε πως διαφοροποίηση θα υπάρξει στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές παραμένουν σε εξ' αποστάσεως διδασκαλία.

Εμβολιασμοί μικρών νησιών

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών έναντι του κορoνοϊού στη χώρα μας δήλωσε πως έχουν γίνει 160.000 εμβολιασμοί από τις 27 Δεκεμβρίου.

Γνωστοποίησε μάλιστα πως στις 27 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων

Επιδημιολογική κατάσταση

Η χώρα μας -σύμφωνα με τους τελευταίους εβδομαδιαίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC)- εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως υπογράμμισε ο κ. Ταραντίλης.

Σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη είναι στο «κόκκινο», η Ελλάδα είναι στο «πορτοκαλί» και σχεδόν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με «πράσινες» περιοχές.

Όσον αφορά στις μεταλλάξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι «μείζον ζήτημα προβληματισμού τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

«Στη χώρα μας εφαρμόζεται - από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν τα νέα στελέχη του ιού - αυστηρό σύστημα ελέγχου της εισόδου από το εξωτερικό με επταήμερη καραντίνα».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3iJotaG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη