30 Ιουνίου 1935: Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, η διακοπή του αγώνα λόγω επεισοδίων

Το άγριο ξυλοκόπημα των θεατών στον αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, προκάλεσε τη διακοπή του κι ενώ το σκορ ήταν 5-2 υπέρ των "πράσινων". Πρώτα αποχώρησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού και πέντε λεπτά αργότερα οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ας δούμε τι συνέβη.




Πριν από 86 χρόνια σε "ντέρμπι αιωνίων" τίποτα δεν προδίκαζε ότι θα ακολουθούσε αυτό το... άγριο ξύλο στις κερκίδες. Οι εφημερίδες έκαναν περιγραφή μιας πολύ αθώας και ρομαντικής κατάστασης, παρά τη δεδομένη αντιπαλότητα μόνο που τελικά το ξύλο έπεσε ανελέητο. Ας δούμε όμως τις φάσεις μια προς μια και θα φτάσουμε και στα επεισόδια.

Στην αρχή οι συνθέσεις.



Πάμε να δούμε τα πρώτα τέρματα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 ενώ ο Ολυμπιακός λίγο αργότερα μείωσε σε 2-1.

Το 1-0 για τον Παναθηναϊκό με τον Σοφιανόπουλο



Στο δεύτερο λεπτό έγινε το 1-0 και στο έβδομο πάλι ο Σοφιανόπουλος έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό



Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης μείωσε σε 2-1


Στο τέλος του ημιχρόνου το σκορ είναι 3-2 για τον Παναθηναϊκό. Που έκανε το 3-1 με τον Χριστοδούλου στο 29ο λεπτό και ο Ολυμπιακός μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλντι του Συμεωνίδη μείωσε σε 3-2, τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.



Μόλις στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σοφιανόπουλος πετυχαίνει το τρίτο προσωπικό του τέρμα κι ανεβάζει το δείκτη του σκορ σε 4-2 για τον Παναθηναϊκό



Και στο 51ο λεπτό, ο Μπαλτάσης ανεβάζει το σκορ στο 5-2 καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού δείχνουν εξουθενωμένοι



Ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ με τον Σοφιανόπουλο αλλά ο διαιτητής το ακυρώνει καθώς ο "πράσινος" παίκτης είχε κάνει φάουλ πιο πριν (Σημείωση: Το 22ο λεπτό που αναφέρεται αφορά το δεύτερο ημίχρονο, άρα το 67ο)



Και φτάνουμε πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα...  Μια σύγκρουση αντιπάλων στο γήπεδο μεταφέρει εκνευρισμό στην εξέδρα (είναι γεμάτη από ναύτες, φαντάρους αλλά και παιδία) και προκαλείται άγριο ξυλοκόπημα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχωρούν και μετά από πέντε λεπτά τους ακολουθούν και οι "πράσινοι"


Αυτά γίνονταν πριν από 86 χρόνια...

Ακολουθήστε μας στo Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/2MmyY81
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη