«Κραυγή αγωνίας» από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ μετά από 5 μήνες με κλειστά καταστήματα - «Είμαστε σε οριακό σημείο...»

«Κραυγή αγωνίας» από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ μετά από 5 μήνες με κλειστά καταστήματα - «Είμαστε σε οριακό σημείο...»

«Κραυγή αγωνίας» από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ, καθώς τα καταστήματά τους τον τελευταίο χρόνο έχουν παραμείνει κλειστά για τουλάχιστον πέντε μήνες. Με επιστολή τους, οι πράκτορες εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για την επιβίωση τους, όσο και αυτή των περίπου 20.000 εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή η οποία εστάλη στους κ. Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας, κ. Σταικούρα, Υπουργό Οικονομικών, κ. Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Βεσυρόπουλο, Υφυπουργό Οικονομικών και κ.  Παπαθανάση, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εδώ και έναν χρόνο και καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας στη χώρα μας, οι πράκτορες ΟΠΑΠ στάθηκαν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια πρόληψης και περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19, ακολουθώντας τα πλέον αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Μετά από δύο lockdown, τα καταστήματα έχουν μείνει κλειστά για περισσότερους από πέντε μήνες, με τα εισοδήματα για όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με την επιστολή, να είναι μηδενικά και τα σχεδόν 4.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ με τους περίπου 20.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτά, να έχουν φτάσει στο σημείο να ανησυχούν για την επιβίωση τους.

Στη συνέχεια, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ εκφράζουν την ανησυχία τους για το ότι την περασμενη Παρασκευή, ενώ ανέμεναν το άνοιγμα των καταστημάτων τους, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ζήτησε επιπλέον χρόνο για να αξιολογήσει τα δεδομένα και ότι το άνοιγμα των πρακτορείων θα εξεταστεί για την 1η Φεβρουαρίου, ενώ εξέφρασαν την ελπίδα ώστε η εισήγηση των ειδικών να είναι θετική και από την ερχόμενη εβδομάδα να μπορέσουν να υποδεχθούν πελάτες στα καταστήματα.

Σε κάθε περίπτωση, ως ΠΟΕΠΠΠ θέλει να σημάνει συναγερμό, καθώς ο κλάδος έχει φτάσει στα όρια του, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, κάθε μέρα που παραμένουν κλειστά τα πρακτορεία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Παράλληλα, οι πράκτορες δεσμεύονται ότι θα τηρήσουν όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από την πανδημία, κάτι που όπως αναφέρουν έχουν αποδείξει και στις προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, κατά τις οποίες η συμμόρφωση των καταστημάτων με τα μέτρα της Πολιτείας ήταν υποδειγματική και δεν σημειώθηκε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού στο δίκτυο των πρακτορείων. «Με γνώμονα τη δημόσια υγεία, άλλωστε, τα καταστήματα μας διαθέτουν αντισηπτικά, μάσκες και γάντια προστασίας για πελάτες και προσωπικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, στα πρακτορεία ΟΠΑΠ είναι εγκατεστημένα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού, ενώ λαμβάνονται μέτρα για την τήρηση αποστάσεων, την πρόληψη του συνωστισμού και την τακτική απολύμανσης κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων, συμπληρώνουν οι πράκτορες.

Όπως τονίζουν, η πιστή εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας εποπτεύεται στενά από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ, μέσω μηχανισμών συνεχούς και αυστηρού ελέγχου που έχει καθιερώσει η εταιρεία, η οποία έχει καταρτίσει σχέδιο προληπτικών και δειγματοληπτικών test COVID-19, με γνώμονα την περαιτέρω υγειονομική θωράκιση του δικτύου μας.

Με βάση τα παραπάνω, οι πράκτορες θεωρούν ότι θα επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων από την 1η Φεβρουαρίου, πάντα με τα αναγκαία μέτρα που επιβάλλει η πανδημία, δίνοντας τέρμα στην αγωνία χιλιάδων εργαζομένων και οικογενειών, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, η οποία υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα, κ Μπουλογεώργο και τον Πρόεδρο κ. Πουλημά.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2MrYnx0
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη