Ποια προϊόντα παίρνουν παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%

Eurokinissi

Παράταση εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ έξι τοις εκατό (6%) σε συγκεκριμένα αγαθά που συνδέονται με την αντιμετώπιση της διασποράς του κορoνοϊού COVID19 έως 30.04.21 - Υπαγωγή ειδών για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α., αντίστοιχα.

Με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ παρέχονται οδηγίες αναφορικά με τη παράταση εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ έξι τοις εκατό (6%) σε συγκεκριμένα αγαθά που συνδέονται με την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19  και την υπαγωγή ειδών για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α., αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα όπως ορίζεται στην απόφαση:

Παράταση ΦΠΑ 6% για προϊόντα αντιμετώπισης κορονοϊού

Παρατείνεται έως και 30.4.2021 η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ έξι τοις εκατό ( 6%) στα απαραίτητα αγαθά για την αντιμετώπιση του COVID 19 και τη αποφυγή της διασποράς όπως για μάσκες και γάντια, σαπούνι και παρασκευάσματα, αντισηπτικά διαλύματα, αντισηπτικά μαντηλάκια και άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα, Αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη και καθαρή.

Υπαγωγή σε ΦΠΑ 6% προϊόντων εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία και συγκεκριμένα:

α) τα προϊόντα που προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης που υπάγονταν σε συντελεστή 13% μετατίθενται σε συντελεστή ΦΠΑ 6%.
β) οι ταινίες μέτρησης σακχάρου, το σύστημα φωτεινής ειδοποίησης και ο δέκτης φωτεινών σημάτων που
προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία μετατίθενται από το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%, στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

 via Ειδήσεις https://ift.tt/2LMCCaQ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.