Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Προθεσμία και κριτήρια επιλογής

Eurokinissi

Νέα εγκύκλιος για την επιμόρφωση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Καταληκτική προθεσμία για δήλωση συμμετοχής η 31η Ιανουαρίου 2021. Έχουν ήδη υποβληθεί 77.023 αιτήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τη σύμπραξη των Φορέων, που ανέλαβαν την υλοποίηση της εν λόγω δράσης, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα και προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών, μόνιμων και ωρομισθίων) να συμμετέχουν, προχώρησε στις εξής αλλαγές της πρώτης απόφασης.

1. Ως καταληκτική προθεσμία, σχετικά με την πρώτη περίοδο υποβολής αιτήσεων στο Μητρώο Επιμορφωτών, ορίζεται η 29η Ιανουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή. Δεν απαιτείται να υποβληθούν εκ νέου αιτήσεις, που έχουν ήδη κατατεθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών (έως 5 Ιανουαρίου 2021).
2. Ως καταληκτική προθεσμία για δήλωση αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών (αναπληρωτών, μόνιμων και ωρομισθίων) ως επιμορφούμενοι, ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2021, ημέρα Κυριακή.

Πως θα κάνετε την αίτηση:

 Υποσύστημα δήλωσης συμμετοχής των εκπαιδευτικών ως επιμορφούμενοι: https://ift.tt/3rJWcVQ

 Υποσύστημα δήλωσης συμμετοχής των εκπαιδευτικών ως επιμορφωτές: https://ift.tt/3p874Le

Υπενθυμίζεται οτι σκοπός της επιμόρφωσης είναι η περαιτέρω καλλιέργεια των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών σε παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις, προκειμένου να εφαρμοστεί με ποιοτικούς όρους η μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην α/βάθμια και β/βάθμια εκπαίδευση, με την υποστήριξη των σύγχρονων ψηφιακών μέσων, είτε η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Επιμορφωτών

Για τις ανάγκες της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση δημιουργείται Πληροφοριακό Σύστημα Μητρώου Επιμορφωτών.

Όσοι επιθυμούν να αναλάβουν ρόλο επιμορφωτή πρέπει να πληρούν τουλάχιστον μία (1) προϋπόθεση εκ των κάτωθι αναφερομένων.

Συγκεκριμένα, πρέπει να είναι:

α) Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναπληρωτές, μόνιμοι ή ωρομίσθιοι, που υπηρετούν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 σε δημόσιες ή ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές της Επικράτειας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΕΕΚ, ΣΕΚ, ΚΠΕ,ΚΕΣΥ) Γενικής ή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου,

β) Μέλη Δ.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Τ.Ε.Π./Ε.E.Π. και επιστημονικοί συνεργάτες με διδακτική εμπειρία στο Πανεπιστήμιο, στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας που θα επιλέξουν ως επιμορφωτές.

Δήλωση Συμμετοχής Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, (αναπληρωτές, μόνιμοι ή ωρομίσθιοι) στο πρόγραμμα επιμόρφωσης ως επιμορφούμενοι

Στο παρόν πρόγραμμα επιμόρφωσης υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση οι εξής:

α) Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναπληρωτές, μόνιμοι ή ωρομίσθιοι, που υπηρετούν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 σε δημόσιες σχολικές μονάδες της επικράτειας ή του εξωτερικού (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΕΕΚ) Γενικής ή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,

β) Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 με απόσπαση σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Κεντρική Υπηρεσία ΥΠΑΙΘ, ΠΔΕ, ΔΙΠΕ, ΔΙΔΕ, σε ανεξάρτητες ή αποκεντρωμένες υπηρεσίες και σε εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου).

Κριτήρια επιλογής

Διδακτορικό: 30 μονάδες μοριοδότησης
Μεταπτυχιακό:25 μονάδες μοριοδότησης
Πρότερη εμπειρία
15 μονάδες για προγράμματα διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης των 30 ωρών
10 μονάδες για πιστοποίηση Β Επιπέδου στην χρήση και αξιοποίηση των Τ.Π.Ε στην εκπαιδευτική διαδικασία



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Y60mcJ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη