Γιατί πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για τα μαγαζιά, τι θα γίνει για όσους βρίσκονται στα σύνορα δήμων

πηγη φωτογραφίας ΙΝΤΙΜΕ

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για μετακίνηση σε καταστήματα, κλειστά κομμωτήρια και μια σειρά από μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 18/1 και αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά

Όπως αποκάλυψε πρώτο το Dikaiologitika News ανοίγει η αγορά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, με απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για μετακίνηση στα μαγαζιά.

Στην απόφαση αυτή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο μετά το άνοιγμα της αγοράς με click away και click in shop φαίνεται πως έχει καταλήξει ήδη η επιτροπή λοιμοξιολόγων και το υπουργείο Ανάπτυξης προετοιμάζει ήδη τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής πάρθηκε για να μην υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού σε μεγάλες κεντρικές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Ουσιαστικά λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση επιδιώκουν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας εκτός Δήμου να ανοίξει την αγορά αλλά να περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις για βόλτες σε βιτρίνες αγορών όπως αυτής της Ερμού. 

Παράλληλα η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 και αυστηρό χρονικό όριο τριών ωρών που θα δικαιολογείται η μετακίνηση για τις αγορές μας. 

Τι θα συμβεί στις περιπτώσεις που καταστήματα και πολίτες είναι στα σύνορα των Δήμων 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΑΓΑΖΙΑ

Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα έχει αντικειμενικές δυσκολίες για κατοίκους περιοχών που βρίσκονται στα σύνορα των δήμων, αλλά και σε καταστήματα που συνορεύουν με άλλους δήμους από αυτή της έδρας τους.

Το μέτρο εφόσον ληφθεί όπως θέλουν οι πληροφορίες του Dikaiologitika News θα παρθεί ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε συγκεκριμένες αγορές και ώστε να μην υπάρξει γενικευμένη αύξηση της κινητικότητας των πολιτών. Αυτός είναι και ο λόγος που μπλοκάρει και το άνοιγμα των κομμωτηρίων. Στις περιπτώσεις, που δεν θα είναι λίγες, πολίτες κατοικούν στα σύνορα Δήμου και το κατάστημα είναι σε πολύ κοντινή απόσταση τότε η αυστηρότητα του μέτρου δεν θα εξαντλείται πάνω τους, σύμφωνα με οδηγίες που θα δοθούν στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ αλλά και των ελεγκτικών οργάνων για την τήρηση των μέτρων ενάντια της εξάπλωσης του κορονοϊου.

Πως ψωνίζουμε με click away και click in shop

CLICK AWAY ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι μέχρι τώρα οι πληροφορίες τότε το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με την γνωστή μέθοδο click away, ενώ πιθανότατα για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί και το click in shop για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας.

Με το Click in shop γίνεται ραντεβού στο κατάστημα είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να δεις το προϊόν από κοντά και να αποφασίσεις αν θες να το αγοράσεις ή όχι. Έρευνα αγοράς γίνεται επομένως επί τόπου. Με το click in shop ο καταναλωτής μπορεί να κλείσει ραντεβού με το κατάστημα και να πάει να εξυπηρετηθεί από το προσωπικό. Ωστόσο η παραμονή εντός του καταστήματος θα έχει χρονικό όριο, συγκεκριμένα μέτρα προστασίας (μάσκα από όλους κλπ) ενώ ο αριθμός των πελατών μέσα στο κατάστημα θα ορίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος.

Με το click away γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος, ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν. Με το αποδεικτικό παραγγελίας - πληρωμής ο πελάτης παραλαμβάνει το προϊόν έξω από το κατάστημα. Έρευνα αγοράς γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και όχι στο κατάστημα όπως ισχύει με τις παραπάνω δύο μεθόδους.

Γιατί δεν ανοίγουν τα κομμωτήρια

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

Τα κομμωτήρια φαίνονται να ανοίγουν σε μελλοντικό χρόνο λόγω ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν εισηγούνται το άνοιγμα τους ταυτόχρονα με το άνοιγμα των καταστημάτων έστω και με την λειτουργία τους να πλαισιώνεται με αυστηρότατα μέτρα. Το άνοιγμα των κομμωτηρίων φαίνεται να μετατίθεται τουλάχιστον μετά τις 22 Ιανουαρίου.

Γεωργιάδης: Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ

«Ο πρωθυπουργός έθεσε δημοσίως την πρόθεση της κυβερνήσεως. Θα πρέπει να τεκμηριωθεί με στοιχεία στην Επιτροπή, ώστε να πειστούν οι ειδικοί και να πάρουμε το «πράσινο φως». Ως υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχουμε ετοιμάσει με μεγάλη επιμέλεια τους κανόνες και το σύστημα ώστε με υγειονομική ασφάλεια να δώσουμε «ανάσα» στην αγορά».

Αυτό επισήμανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1.

«Έχουμε συστήσει ομάδα εργασίας και παρακολουθούμε κάθε χώρα της Ευρώπης, πότε άνοιξαν τις αγορές τους, με τι κανόνες και τι επίπτωση είχε αυτό στην εξέλιξη της πανδημίας στη δική τους χώρα» ανέφερε και προσέθεσε: «Έχουμε κατ' αυτόν τον τρόπο ευκρινή εικόνα, του πώς και με ποιον τρόπο οι αποφάσεις επηρεάζουν. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3ieeycU
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη