Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μαγαζιά ενοικίασης στολών

INTIME ΑΡΧΕΙΟ

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα μαγαζιά ενοικίασης στολών ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως δήλωσε σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο, δεν αποκλείεται τα αποκριάτικα να ανοίξουν μαζί με τα χιονοδρομικά κέντρα. .

Τηλεδιάσκεψη με τους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων είχε  σήμερα υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Γεωργιάδης στην  καθώς τα χιονοδρομικά δουλεύουν συγκεκριμένη περίοδο κρίθηκε σκόπιμο να εξεταστεί το άνοιγμά τους. 

Ο υπουργός σημείωσε μάλιστα ότι θα μπορούσε να εξετάστει μαζί με το άνοιγμα των χιονοδρομικών και το άνοιγμα των χώρων ενοικίασης στολών με την είσοδο ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.

Από Δευτέρα μπορεί να ανοίξουν τα χιονοδρομικά

Τα χιονοδρομικά σε όλη τη χώρα πάντως φαίνεται πως ενδέχεται να ανοίξουν από τη προσεχή Δευτέρα, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι. Πρόκειται για πάγιο αίτημα τόσο των επιχειρηματιών όσο και του υπουργείου Ανάπτυξης ενώ ενδιαφέρον έχει πώς θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για τα χιονοδρομικά κέντρα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» διευκρίνισε.

Μόνο με επίδειξη κράτησης η μετακίνηση εκτός νομού

Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το «πράσινο» φως, η μετακίνηση εκτός νομού θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη κράτησης σε κάποιο κατάλυμα. Συνεπώς, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού σε πολίτες που θέλουν να κάνουν μονοήμερη εκδρομή παρά μόνο σε όσους έχουν κάνει κράτηση σε κάποιο κατάλυμα της περιοχής.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να τονώσει τόσο τις επιχειρήσεις των χιονοδρομικών όσο και τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια των περιοχών αυτών.via Ειδήσεις https://ift.tt/3qDErWN
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.