Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο, πότε πρέπει να φοράμε μάσκα

eurokinissi

Έπειτα από ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέλιου Πέτσα το Σάββατο, 2/1/2021, επίσημα οι πιο «χαλαρές» μετακινήσεις τελείωσαν. Ακολουθούν πληροφορίες όσον αφορά τι πρέπει να προσέξετε για να αποφύγετε το πρόστιμο των 300 ευρώ καθώς μετακινήστε με το αυτοκίνητο.

Καθώς για πολλούς πολίτες δεν ήταν ξεκάθαρο το τι ακριβώς ισχύει με τα μέτρα κατά του κορονοϊού στο αυτοκίνητο, έιχαμε αρκετά πρόστιμα λόγο άγνοιας. Σε όλες τις περιπτώσεις λοιπόν, πλήν εξαιρέσεων που θα δούμε αναλυτικά παρακάτω ο κανόνας λέει, πώς επιτρέπεται ο οδηγός και ένας ακόμη επιβάτης με τη χρήση μάσκας και από τους δύο, ενώ αυτό αφορά και τα ταξί.

Η χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική σε περιπτώσεις που οι επιβαίνοντες δεν είναι πρώτου βαθμού. Στην περίπτωση δηλαδή γονέα με παιδιά δεν προβλέπεται η χρήση της, καθώς υπάρχει Ά βαθμού συγγένεια. Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως η γιαγιά και ο παππούς με τα εγγόνια είναι συγγενείς ΄Β βαθμού και εκεί η αστυνομία δύναται να εκδόσει παράβαση για μή χρήση μάσκας.

Πιο συγγεκριμένα οι βαθμοί συγγένειας που ορίζονται από το νόμο είναι:

Ά Βαθμού:
Γονείς, παιδιά, ο/η σύζυγος, πεθερικά (δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας)

΄Β Βαθμού:
Παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια, γαμπρός, νύφη, κουνιάδοι, αδέλφια (είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας)

Σημαντικό ακόμη είναι να σημειωθεί πως τα ανίψια, οι θείοι και οι θείες θεωρούνται ΄Γ βαθμού. Ενώ η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται στις περιπτώσεις που επιβαίνουν ανήλικα παιδιά με την κατ' οίκον παραμονή τους υπό την εποπτεία ενηλίκου να είναι αδύνατη και για άτομο που χρήζει βοήθεια από δεύτερο συνεπιβάτη για τη μετακίνηση του.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pLmXqV
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη