Στο ταμείο οι φορολογούμενοι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου: Ποιοι φόροι πρέπει να καταβληθούν

Eurokinissi

Φόρους συνολικού ύψους 3,98 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα εκατομμύρια φορολογούμενοι και επιχειρήσεις.

Μπαράζ πληρωμών με επιστρεπτέα, συντάξεις Φεβρουαρίου, επίδομα θέρμανσης και Δώρο Χριστουγέννων, αναμένεται μέχρι τα τέλη του άλλου μήνα.

Δυστυχώς, όμως οι περισσότερες επιχειρήσεις που θα πάρουν τις ενισχύσεις δεν θα προλάβουν να χαρούν καθώς θα πρέπει να τις επιστρέψουν άμεσα στο τέλος του μήνα που εκπνέουν οι προθεσμίες πληρωμών των φόρων.

Αναλυτικά, οι φόροι που πρέπει να καταβληθούν από τους φορολογούμενους, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, μέχρι το τέλος του μήνα:

ΕΝΦΙΑ: Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου έχουν διορία οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν ηλεκτρονικά την 5η δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2020. Το συνολικό ποσό εκτιμάται στα 423 εκατομμύρια ευρώ.

Φόρος εισοδήματος: Στις 31 Ιανουαρίου λήγει και η προθεσμία μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών να καταβάλουν την 7η δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να πληρωθεί από φυσικά και νομικά πρόσωπα υπολογίζεται σε 745 εκατομμύρια ευρώ.

ΦΠΑ: Εκπνέει την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου η προθεσμία καταβολής του ΦΠΑ για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020. Το συνολικό ποσό υπολογίζεται σε 625 εκατομμύρια ευρώ.

 via Ειδήσεις https://ift.tt/36c9RM3
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.