Τρομερές, παναθηναϊκές παραδόσεις… εις διπλούν, με ΑΕΚ και ΑΕΛ!

Ποδοσφαιρικά, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο την ΑΕΛ μετρώντας στην παράδοση συνολικά 40-14-9 και 25-4-2 ως γηπεδούχος. Κι αν οι Λαρισαίοι του έχουν κάνει… ζημιές στην έδρα του τελευταία χρόνια, αυτές ήταν στο ΟΑΚΑ και όχι στη Λεωφόρο, όπου διεξάγεται και το σημερινό. Στο «Απόστολος Νικολαϊδης» η ΑΕΛ δεν έχει νικήσει ποτέ τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει να πάρει αποτέλεσμα από του Αγίου Βαλεντίνου του 1982, όταν πήρε 1-1: η μοναδική μη ήττα της στην ιστορική, «πράσινη» έδρα, στατιστικό και για stoixima live! Τότε οι «βυσσινί» προηγήθηκαν με τον Βαλαώρα και ισοφάρισε στο τέλος ο Χαραλαμπίδης. Πέρασαν… 14.210 ημέρες!

Μπασκετικά ο Παναθηναϊκός δεν βλέπεται, ο Οντετ Κάτας είναι υπό… υπογραφή και ανακοίνωση και ο Γιώργος Βόβορας άφησε πίσω του μια ομάδα μπάχαλ0 – χωρίς 100% δική του ευθύνη. Απόψε υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι, με την «Ενωση» να μην έχει νικήσει τον ΠΑΟ ως φιλοξενούμενη από τις… 3 Νοεμβρίου 1996! Ητοι, 25 χρόνια και δύο μήνες ή, αν θέλετε, 8.833 ημέρες… και σήμερα (;). Η ΑΕΚ μετρά 31 σερί ήττες (καλό tip για στοίχημα μπάσκετ) και τότε είχε νικήσει με 94-77 σε ματς που είχε… λάμψει το άστρο του Βίκτορ Αλεξάντερ με 23 πόντους, ενώ ο Έντουαρντς είχε προσθέσει 21. Από πλευράς «τριφυλλιού» ο Οικονόμου είχε 22 πόντους και ο Ντίνκινς 16. Με Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο η ΑΕΚ, με Μπόζινταρ Μάλκοβιτς ο Παναθηναϊκός.

Τη χρονιά εκείνη (1996-97) η ΑΕΚ έφτασε μέχρι τον τελικό των play offs και ηττήθηκε 1-3 από τον Ολυμπιακό εξασφαλίζοντας συμμετοχή για τη Euroleague για πρώτη φορά έπειτα από το 1971 (!) ενώ ο  Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στην β’ φάση των play offs από τον ΠΑΟΚ (1-2) κι έχασε το «εισιτήριο» (που ίσχυε τότε) για τη Euroleague. Ο Μάλκοβιτς είχε απολυθεί νωρίτερα, κακήν κακώς, κι η σεζόν τελείωσε με προπονητή τον Μιχάλη Κυρίτση.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη