Απολιθωμένοι γίγαντες


ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα “γιατί”.

Ένα αναπάντητο ερώτημα είναι επίσης στο χώρο της αρχαιολογίας γιατί απαγορεύουν τις ανασκαφές; Όσες ανασκαφές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αυτές έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον εδώ και 30 χρόνια από τους αρχαιολόγους. Για παράδειγμα η ανασκαφή του λόφου Καστά στο χωριό Μεσολακκιάς Δήμου Αμφίπολης  Ν. Σερρών  ήταν γνωστή ακόμη πριν εισβάλουν οι χιτλερικοί στην Ελλάδα.

Προφανώς οι ανασκαφές μπορεί να αλλάξουν τα “ιστορικά γεγονότα” αναθεώρηση της ιστορίας.  

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές, οι παλαιοντολογικές και οτιδήποτε άλλες ανασκαφές που γίνονται βγάζουν στην επιφάνεια την πραγματική ανθρώπινη ταυτότητα του αόριστου παρελθόντος.

Οι παλαιοντολόγοι  ορίζουν την εξέλιξη του δικού μας ανθρώπινου είδος, προερχόμενοι από την  καταγωγή  των Χόμο Σάπιενς εδώ και 2.000.000 χρόνια. Ένα άλλο παράλληλο παλαιολιθικό ανθρώπινο είδος ήταν η ανακάλυψη του  “Νεάντερταλ” στη Γερμανία.

Με τα δεδομένα των παλαιοντολόγων η ανθρώπινη ιστορία ξεκινάει από τους Χόμο Σάπιενς, Νεάντερταλ κ.λπ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το  ανθρώπινο ιστορικό παρελθόν είναι απροσδιόριστο. Μόνο με τα ευρήματα των ανασκαφών μπορείς να βγάλεις κάποια περιοριστικά συμπεράσματα.

Θα αναφερθώ στην καταγραφή της αρχαίας μυθολογίας περί γιγάντων. 

Η πρώτη γραπτή αναφορά που έγινε για  ανθρώπους γίγαντες, αναφέρεται μέσα  στην αρχαία μυθολογία. Σε όλους μας είναι γνωστό  από την Οδύσσεια τον γίγαντα Πολύφημο γιό του Ποσειδώνα. Το ερώτημα είναι σε ποια χρονολογική εποχή αναφέρονται για την ύπαρξη των γιγάντων; Στην παράλληλη εποχή των δεινοσαύρων πριν 65.000.000 χρόνια ή σε μια μεταγενέστερη εποχή; Μέχρι σήμερα δεν μπορέσαμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια την χρονική περίοδο,  παράδειγμα για τα απολιθωμένα δάση στην Ελλάδα διαφόρων περιοχών ή ακόμη ευρήματα απολιθωμένων σκελετών και κρανίων.

Σε αυτήν την περίπτωση μπορώ να υποθέσω ότι υπάρχουν δυο πιθανολογούμενα συμβάντα, με βάση αυτό που επικρατεί σήμερα από τις εκτιμήσεις των παλαιοντολόγων.

Αναφέρουν ότι πριν από 65.000.000 χρόνια είχαμε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων από μια μεγάλη καταστροφή που είχε προηγηθεί επάνω στη Γή. Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η πραγματική αιτία του γεγονότος αυτής της καταστροφής, απλώς εκτιμούμε πιθανόν  από την πτώση κάποιου μεγάλου μετεωρίτη ή από κάποιες παράλληλες μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις κ.λπ.

Τώρα μια πιθανή χρονολογική εποχή της δημιουργίας όλων αυτών των απολιθωμένων ευρημάτων  όπως δάση, κρανία ανθρώπινα, σκελετοί από διάφορα είδη δεινοσαύρων να έχουν γίνει πριν από 65.000.000 χρόνια.

Όσο αφορά την εξαφάνιση όλων των δεινοσαύρων,  ενδέχεται να προκλήθηκε από  αιτία  (λάβας) ταυτόχρονες ηφαιστειακές καταστροφές, αυτό μας το επιβεβαιώνουν τα απολιθωμένα ευρήματα που έχουν βρεθεί. Κάθε ζωικό η φυτικό απολίθωμα δημιουργείται από την  αλλαγή χημείας των μορίων διοξείδιο του πυριτίου. Υπάρχει και η πιθανότητα να έχουν προκύψει και άλλες μεταγενέστερες ηφαιστειακές καταστροφές που αφορούν για παράδειγμα τα απολιθωμένα δάση στην Λέσβο, Λήμνο, Καστοριά κ.λπ.

Το θέμα είναι τώρα για την χρονολογική ύπαρξη γιγάντιων ανθρώπων.

Το ερώτημα είναι ότι σε διάφορες ανασκαφές που έχουν γίνει σε χώρες Ευρώπης, Ασίας κ.λπ. βρέθηκαν απολιθωμένοι σκελετοί (γιγάντων) μεγαλόσωμων ανθρώπων, που το ύψος τους φτάνει στα 5-6 μέτρα. Αυτοί οι μεγαλόσωμοι  δεν είναι οι γίγαντες που αναφέρονται στην αρχαία μυθολογία της Οδύσσειας.  

Προφανώς η αρχαιολογική σκαπάνη  που έβγαλε στο φώς τους απολιθωμένους σκελετούς    ήταν σε (μικρή) νεαρή ηλικία ανάπτυξης, δηλαδή παιδιά των γιγάντων!

Δεν είμαστε σίγουροι αν συνυπήρχαν την ίδια εποχή στο παρελθόν άνθρωποι και γίγαντες. Πάντως τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε.

Θα σας αποκαλύψω παρακάτω  φωτογραφίες που βγαίνουν για πρώτη φορά στην  δημοσιότητα, την ανακάλυψη  απολιθωμένου κρανίου  γίγαντα με την συνεργασία έρευνας επιστημόνων.


Για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη τεκμηρίωση όσο αφορά το ύψος ενός γίγαντα που δεν βρέθηκε ο σκελετός αλλά μόνο το κρανίο,  μετρούμε την περίμετρο του κρανίου και με βάση αυτό υπολογίζουμε το ύψος.

Το συγκεκριμένο απολιθωμένο κρανίο στην φωτογραφία με βάση την περίμετρό του  υπολογίζεται το ύψος του γίγαντα να ήταν περίπου 45 - 50 μέτρα. Σίγουρα ο πληθυσμός τότε των γιγάντων στη Γή διαχωρίζονταν από διάφορες φυλές όπως  επικρατεί σήμερα  και στο δικό μας ανθρώπινο πληθυσμό.

Όσες ποιο πολλές ανασκαφές γίνουν σε μικρότερο χρονικό διάστημα τόσο και ποιο πολύ θα γνωρίσουμε το παρελθόν μας. Για να πας μπροστά πρέπει να κοιτάξεις πρώτα πίσω, για να δεις το μέλλον κοίτα το παρελθόν.

Συγγραφέας – ερευνητής  Ιωάννης Ευθυμιάδης.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη