Πότε φαίνεται να ανοίγουν τα σχολεία, τι προβληματίζει τους ειδικούς

Πότε φαίνεται να ανοίγουν τα σχολεία, τι προβληματίζει τους ειδικούς

Πολύ προβληματισμένοι βρίσκονται οι ειδικοί, καθώς φοβούνται για μια πιθανή έξαρση κρουσμάτων η οποία θα μας φέρει σε αρκετά δύσκολη κατάσταση. Πότε είναι πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία, τι θα συμβεί με τα καταστήματα.

Τι θα συμβεί με τα σχολεία

Οι ειδικοί κάνουν λόγο ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία 8 ή 11 Ιανουαρίου, αν συνεχιστεί η βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Βεβαίως αν υπάρξει μια περαιτέρω μείωση, τότε μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Ωστόσο το άνοιγμα των σχολείων θα είναι οριζόντιο για όλες τις περιοχές, οπότε και θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν περιοχές όπως η Κοζάνη και η Δυτική Αττική, που έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Οι αποφάσεις, για το τι θα μπορούσε να ανοίξει στη χώρα, αναμένεται να γίνει στις 4 Ιανουαρίου, καθώς τότε θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Άνοιγμα των καταστημάτων

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων, οι ειδικοί προβλέπουν ότι αυτό δεν θα γίνει σύντομα, καθώς θα πρέπει να υπάρξει μια σταθερή σημαντική μείωση, έτσι ώστε να έχουμε πραγματική αποφόρτιση του συστήματος.

Πότε θα βγάλουμε τις «μάσκες»

ΜΑΣΚΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Όλα δείχνουν ότι σε 1 χρόνο από τώρα ίσως η μάσκα θα είναι ένα απλό αξεσουάρ. Ο κ. Γώγος δήλωσε πώς «Νομίζω ότι θα μπορούσαμε σε έναν χρόνο να βγάλουμε τις μάσκες, από την άποψη ότι οι εμβολιασμοί θα γενικευτούν, θα έχουμε εμβολιάσει μεγάλο αριθμό του πληθυσμού για να περάσουμε σε μια νόσο η οποία θα έχει επιδημικά χαρακτηριστικά μιας λοίμωξης τύπου γρίπης»

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο, ανά Περιφερειακή Ενότητα, ως ακολούθως:

  • 32 από την Ανατολική Αττική

  • 21 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας

  • 26 από τη Δυτική Αττική

  • 38 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας

  • 52 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας

  • 21 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας

  • 20 από τον Πειραιά


via Ειδήσεις https://ift.tt/3aZdjwT
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη