Μπακογιάννη: Γιατί δέχθηκε τώρα τον διάλογο η Τουρκία

Eurokinissi

Τι αναφέρει η πρώην Υπουργός Εξωτερικών για την επανέναρξη του διαλόγου με την Τουρκία.

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ εκτιμά ότι «μετά από πολλές παλινωδίες και πισωγυρίσματα» η Τουρκία προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές εξηγώντας ότι με αυτό τον τρόπο, «εκουσίως ή ακουσίως» αποδέχεται το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, παρότι δεν είναι αυτό που επιθυμούσε.

Η Βουλευτής δήλωσε οτι οι χώρες πρέπει να συνομιλούν και αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν, τότε να προσφεύγουν στο Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών.

Σχετικά με τις επιδιώξεις της Άγκυρας περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών και για τον εναέριο χώρο, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν καθώς είναι θέσεις που θέτει εδώ και 20 χρόνια, οι οποίες όμως δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διερευνητικών.

Ποιοί είναι οι λόγοι που φέρνουν την Τουρκία στο τραπέζι

Σύμφωνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη η Τουρκία ππλέον δεν είχε κανένα νόημα να έχει επιθετική συμπεριφορά. Στις ΗΠΑ έχει εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν και η ΕΕ έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν αποδέχεται τις τουρκικές προκλήσεις ενώ η οικονομία της καταρρέει.

«Δεν αποκλείονται νέες προκλήσεις»

Η κα. Μπακογιάννη τόνισε ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων προκλήσεων από την Τουρκία. Η εξωτερική πολιτική είναι Μαραθώνιος, ας αρχίσουμε να δούμε πως θα πάει και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Κλείνοντας, πρόσθεσε ότι δεν υποτιμά την Τουρκία καθώς είναι μια μεγάλη και σημαντική χώρα για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ωστόσο είναι σημαντική όταν είναι fair player, ένας σύμμαχος που όλοι μπορούν να υπολογίζουν σε αυτό.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3oEZBDf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη