Κώστας Ζάπας: Ο σκηνοθέτης απάντησε στις καταγγελίες ηθοποιών για παρενόχληση

FACEBOOK

Την δική του - πρώτη - απάντηση στις καταγγελίες των τριών ανδρών ηθοποιών έδωσε ο καταγγελλόμενος σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ζάπας απαντώντας στα όσα είπαν οι ηθοποιοί Ερρίκος Μηλιάρης, Χάρης Τζωρτζάκης και Γιάννης Νιάρρος, γράφει πως οι σκηνοθέτες «δεν απαγορεύεται» να ζητήσουν γυμνό «όταν ορίζεται από το καλλιτεχνικό έργο. Και στις οντισιόν».

«Δεν απαγορεύεται η ελευθερία της έκφρασης. Είναι κατοχυρωμένη στο σύνταγμα. Μπορείς να ζητήσεις κάτι από κάποιον. Μπορεί ο άλλος να το αρνηθεί. Δεν επιβάλλεται στον καλλιτέχνη πως θα πραγματοποιήσει το έργο του.

Συμφωνείς ή διαφωνείς. Φανταστείτε τον Παζολίνι να απολογείται γιατί ζήτησε γυμνό για το SALO.

Ή τον Λαρς φον Τριερ για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ με την περιβόητη σκηνή ομαδικού σεξ» γράφει ο σκηνοθέτης, υποστηρίζοντας πως δεν άσκησε ποτέ πίεση και «κάθε ηθοποιός είναι σε θέση να αποφασίσει πού θέλει να συμμετέχει και πού όχι».

Θυμίζουμε ότι πριν 2 μέρες ο ηθοποιός Ερρίκος Μηλιάρης, με ανάρτηση του στο facebook κατήγγειλε σκηνοθέτη ότι κατά τη διάρκεια ακρόασης του ζήτησε να γδυθεί και να αυνανιστεί μπροστά του, ενώ η ταινία δεν είχε ούτε μία αντίστοιχη σκηνή.

Παρά το γεγονός ότι ο Μηλιάρης δεν αποκαλύπτει το όνομα του σκηνοθέτη, στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση, ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης αναφέρεται στον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος είχε ανάλογη εμπειρία.

Τις καταγγελίες συμπληρώνει ο ηθοποιός Γιάννης Νιάρρος ο οποίος γράφει: «Δεν ήμουν αρκετά διαθέσιμος ώστε να του "δείξω τον π@@ μου" (το διατυπώνω όπως και μου ζητήθηκε αυτολεξεί). Αφού του την περιέγραψα, μου μίλησε για τον Μπράντο και άλλους γαμάτους ηθοποιούς που "δεν φοβούνται να βγουν από το καβούκι τους" (να δείξουν την π@@ τους σε ένα δωμάτιο στα Εξάρχεια, στον πρώτο τυχόντα)».

Το όνομα του Κώστα Ζάπα επιβεβαιώνει και ο κ. Μηλιάρης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ερρίκου Μηλιάρηvia Ειδήσεις https://ift.tt/3tcNWOT
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.