«Πράσινο» φως από τον FDA για νέα πρωτοποριακή θεραπεία κατά του HIV

eurokinissi

Ήδη υπάρχει θεραπεία με καθημερινή δόση από χάπια που χορηγείται στους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό HIV, ενώ τώρα εγκρίνεται από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) και μία ακόμη μηνιαία εναλλακτική, με ενέσιμο φάρμακο.

Το πρόσφατα εγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο ονομάζεται Cabenuva, αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στη θεραπεία αυτού που εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετικά μολυσματική ασθένεια. Το 2018, για παράδειγμα, υπήρχαν περίπου 36.400 νεομολυσμένοι ασθενείς που ζούσαν με τον ιό HIV στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως μολύνθηκαν πρόσφατα το 2019, σύμφωνα με το UNAIDS.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά φάρμακα για τη θεραπεία του HIV, η ViiV Healthcare επενδύει στην άνεση που προσφέρει μία ένεση τον μήνα, ακόμη και αν πρέπει να χορηγείται από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Η εταιρεία, η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τη GlaxoSmithKline (GSK), συγκέντρωσε δεδομένα που δείχνουν ότι εννέα από τους 10 ασθενείς σε βασικές μελέτες ισχυρίστηκαν πως προτιμούν το συγκεκριμένο θεραπευτικό σχήμα έναντι της καθημερινής λήψης χαπιών.

Διαβάστε περισσότερα για την αποτελεσματικότητα και το κόστος της θεραπείας στο news4health.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3caggLp
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη