Ο QR Code για τον χρονικό «έλεγχο» των καταναλωτών (vid)

Ο QR Code για τον χρονικό «έλεγχο» των καταναλωτών (vid)

Για τα καλά μπαίνει στο τραπέζι τρόπος περιορισμού των πολλαπλών SMS στο 13033 που παρατείνουν τον χρόνο των καταναλωτών στα καταστήματα, μετά και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» και αναφέρθηκε κυρίως στην αποστολή SMS για την μετακίνησή μας εν μέσω lockdown για την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κ. Πιερρακάκης είπε πως «δεν μπορεί να μπει κόφτης στο πλήθος των μηνυμάτων που αποστέλλουμε όπως έχει σχεδιαστεί», ωστόσο, ανέφερε ότι «μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα όπως στον περιορισμό του χρόνου (σ.σ. ισχύος του μηνύματος) κάτι που συζητάμε με το υπουργείο ανάπτυξης και τον κ. Γεωργιάδη».

Εν συνεχεία, έκανε λόγο για «λελογισμένη αύξηση 13% στα sms από την προ-προηγούμενη εβδομάδα στην προηγούμενη» και για περίπου 4 εκατ. μηνύματα που αποστέλλονται τη μέρα.

Σκέψεις για να ελέγχεται ο χρόνος των καταναλωτών όταν βγαίνουν για τις αγορές τους στα καταστήματα υπάρχουν στην κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών είναι να αξιοποιηθεί ο QR Code υπόδειγμα του οποίου παρουσίασε ο ΑΝΤ1 και θα αναγράφει το εξής: "ο παρών QR Code έχει ισχύ για 4 συνεχείς ώρες ημερησίως, είναι υποχρεωτικός για να εισέλθετε στα εμπορικά καταστήματα και οφείλετε να τον επιδεικνύεται σε ελεγκτικά όργανα όταν αυτός ζητηθεί". Στην ουσία θα υπάρχει ένας χρονομετρητής που θα μετρά αντίστροφα από τις τέσσερις ώρες.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:



via Ειδήσεις https://ift.tt/2LZoAmA
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη