ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Καθολικό «λουκέτο» στην εστίαση σήμερα


Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ

Καθολικό «λουκέτο» στην εστίαση σήμερα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία ο κλάδος της εστίασης κηρύσσει σήμερα απεργία.

Τα όποια μέτρα στήριξης πάρθηκαν από την κυβέρνηση υπήρξαν φτωχά και σε πολλές περιπτώσεις κατευθυνόμενα σε λίγους.

Η κυβέρνηση εξοντώνει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της εστίασης και μαζί τους εργαζόμενους τους. Εξοντώνει έναν κλάδο που αριθμεί σχεδόν 84.000 επιχειρήσεις και απασχολεί άμεσα σχεδόν 400.000 και έμμεσα σχεδόν 1.000.000 εργαζόμενους.

Ρίχνει, ως συνήθως, όλο το βάρος στις πλάτες των επαγγελματιών και των εργαζομένων στην εστίαση: Τους μετατρέπει σε... υγειονομικούς, αστυνομικούς και επιθεωρητές δημόσιας υγείας, τη στιγμή που με δική της ευθύνη έχει βγει εκτός ελέγχου η πανδημία στη χώρα μας. 

Με την απουσία ουσιαστικής στήριξης της εστίασης, οδηγεί ειδικά τους μικρούς και μικρομεσαίους επαγγελματίες του κλάδου σε αδιέξοδο, ανοίγοντας το δρόμο και για νέα έκρηξη της ανεργίας στην εστίαση.

Οι επαγγελματίες της εστίασης διεκδικούν μέτρα για την επιβίωση του κλάδου σε καιρούς που η τραγική κρατική διαχείριση της πανδημίας και η έκρηξη της ακρίβειας σφίγγει τη θηλειά στο λαιμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Γι αυτούς τους λόγους η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις των ανθρώπων της εστίασης και θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματά τους, διεκδικώντας λύσεις βιώσιμες, γι αυτούς και για τους εργαζομένους τους.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη