The Times: Σκληρό lockdown στη Σκωτία μέχρι...την άνοιξη

pixabay

Ακόμα πιο «βαρύ» lockdown ξεκινάει για τη Σκωτία, το οποίο θα διαρκέσει ως την άνοιξη, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times. O Τζόνσον μπορεί να διαμορφώνει την πολιτική υγείας για την Αγγλία, παρόλα αυτά οι κανονισμοί στη Σκωτία, στη Βόρεια Ιρλανδία και στην Ουαλία ορίζονται από τις τοπικές αρχές.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας Νίκολα Στέρτζον έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου για να εξεταστεί η λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού και ζήτησε να συγκληθεί το σκοτσέζικο κοινοβούλιο.

Αναβάλλεται η λειτουργία των σχολείων

Κατά τις πληροφορίες των Τάιμς, η επανεκκίνηση της λειτουργίας των σχολείων θα αναβληθεί πέραν της 18ης Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εκτίμησε χθες ότι ίσως χρειαστεί να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα, καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ωστόσο ο Τζόνσον διαμορφώνει την πολιτική υγείας για την Αγγλία, ενώ οι κανονισμοί στη Σκωτία, στη Βόρεια Ιρλανδία και στην Ουαλία ορίζονται από τις τοπικές αρχές.

«Σκούρα» τα πράγματα στη Βρετανία

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, κάτι που εν μέρει αποδίδεται σε μια νέα παραλλαγή του, που θεωρείται πιο μολυσματική.

Η χώρα κατέγραψε 54.990 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 χθες Κυριακή.

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν ξεπεράσει τους 75.000 σε όλη την επικράτεια, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ



via Ειδήσεις https://ift.tt/38blK6v
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη